Serum Institut: Problem at børn ikke vaccineres

Det er problematisk, at mange børn ikke vaccineres, lyder det fraSerum Instituttet.

Mange børn vaccineres ikke, og det er skidt, lyder det fra Statens Serum Institut. Man er derfor begyndt at sende huskebreve ud til forældrene. (Foto: Colourbox)

Det er gratis og er med til at redde liv. Alligevel er det ikke alle børn, der bliver vaccineret.

I Syd- og Sønderjylland er det eksempelvis hver tiende barn, der aldrig får stikkene mod sygdomme som mæslinger, børnelammelse og otte andre sygdomme. Det svarer til, at flere hundrede børn i den landsdel ikke bliver vaccineret.

Og det er et problem, mener folkene bag vaccinationsprogrammet, der gerne vil have alle med. 

- Vi skal op på, at 95 procent af børnene vaccineres for at sikre mod smitsomme sygdomme som mæslinger, som vi senest så et lille udbrud af i 2011, siger afdelingslæge Palle Valentiner-Branth fra Statens Serum Institut.

Huskebreve sendes ud

Og det er ikke ligegyldigt, om tallet er 90 procent eller 95 procent.

- Nogle af de sygdomme her, såsom mæslinger er meget smitsomme, og så skal vi altså helt derop, hvor 95 procent af alle børnene får vaccinerne. Vi skal derop for at opnå det, der hedder flokimmunitet, forklarer han.

Mange børn bliver ikke vaccineret, fordi forældrene glemmer det. Derfor bliver der sendt breve ud til forældrene.

- Vi sender huskebreve ud til forældrene, hvor vi fortæller dem, at deres børn kan blive vaccineret gratis, indtil de er 18 år, forklarer Palle Valentiner-Branth.

Flere vaccineres

Og det er faktisk noget, der allerede har en effekt, forklarer han.

-  Vi kan se på de første fem måneder, at der er væsentlig flere i år, der bliver vaccineret sammenlignet med samme periode sidste år. Så vi krydser fingre for, at tilslutningen til MFR-vaccinen (mæslinger, fåresyge og rødehunde, red. ) stiger, fortæller han.

Og Palle Valentiner-Branth har et stille håb.

- Jeg håber, at vi kan få overbevist så mange som muligt om, at det er en god ide at tage imod vaccinen. Vi får den bedste effekt af programmet, hvis der er så mange som muligt, der er vaccineret, siger han.

FacebookTwitter