Sexolog om Fifty Shades-film: Den får os til at snakke om sex

Onlinebutikker beretter om et øget salg af sexlegetøj i forbindelse med den anden film i Fifty Shades of Grey-serien. Ikke tilfældigt, mener sexolog Joan Ørting.

Sexolog Joan Ørting mener, at det især er kvinderne, der bliver draget af filmen og får lyst til at købe sexlegetøj. (Foto: BAX LINDHARDT © Scanpix)

I aften har den anden film i den erotiske Fifty Shades of Grey-serie premiere.

Allerede op til filmens premiere kan man hos Danmarks største online-butik med sexlegetøj sinful.dk mærke, at salget af sexlegetøj stiger.

- Stigningen i salget begyndte, da den første trailer til Fifty Shades Darker blev frigivet sidst i september. Det er især SM-sexlegetøj og det officielle Fifty Shades sexlegetøj, der sælger bedst, siger Mathilde Mackowski, der er medstifter af sinful.dk.

Samme melding kommer fra sexshop.dk., der er Danmarks ældste sexbutik. Her er salget af Fifty Shades-produkter steget med 200 procent inden for den seneste uge i forhold til ugen før.

Det er ikke helt tilfældigt, at en film som Fifty Shades of Grey kan være med til at sælge andet end biografbilletter. For filmen sætter gang i snakken i de små hjem, mener sexolog Joan Ørting.

- Når især kvinder bliver vilde med Fifty Shades of Grey og får lyst til at købe sexlegetøj, så er det en dyb længsel efter at overgive sig som kvinde, siger Joan Ørting.

Hun forklarer, at filmen handler om det, der hedder BDSM, der betyder bondage, disciplin og sadomasochisme. Altså en der dominerer, og en der bliver domineret i sengen, og til det bliver der brugt diverse sexlegetøj i filmen.

- I hverdagen er der kontrol, struktur og bestemmelse. Men i sengen vil vi det modsatte. Der vil vi tages og bare være kvinder, siger Joan Ørting.

Facebook
Twitter