Skadestue: Tyske reddere talte ikke godt nok dansk

På skadestuen har man i begyndelsen haft svært ved at forstå de tyske ambulancereddere.

Det dansk-hollandske ambulanceselskab Bios har ansat en del tyske reddere, som på forhånd har modtaget danskkursus. (Foto: DR Syd © phkfoto.dk)

Det har ikke været helt uden problemer, at tyske ambulancereddere hos BIOS er begyndt at arbejde sammen med de syddanske skadestuer.

For selvom redderne har været på danskkursus, så har man på sygehusene i nogle få tilfælde haft svært ved at forstå, hvad redderne sagde.

Det fortæller leder af den fælles akutmodtagelse på Sydvestjysk Sygehus i Esbjerg, Christian Jørgensen.

- Der har været en sprogbarriere, og især i begyndelsen har vi haft vanskeligheder med forståelsen, siger Christian Jørgensen.

Ambulanceredderne ringer til skadestuen, når de er på vej med en patient. Det er især i forbindelse med de opkald, at læger og sygeplejersker har haft svært ved at forstå de tyske reddere.

Men det er ikke gået ud over patienterne, forsikrer man på skadestuerne i Aabenraa og i Esbjerg.

- Det har ikke på noget tidspunkt været farligt for patienterne. Set fra min stol kan man være meget tryg ved at blive hentet af BIOS, siger Christian Jørgensen fra Sydvestjysk Sygehus.

Han understreger, at sprogproblemerne nu er blevet løst. På Sygehus Sønderjylland er meldingen, at man ikke har oplevet sprogproblemer i mærkbart omfang, og at der ifølge BIOS altid er en dansk redder med i bilen.

Medlem af regionsrådet for SF, Ida Damborg, vil alligevel have sagen undersøgt af regionen.

- Det er temmelig alvorligt, hvis man ikke forstår hinanden. Jeg håber, problemet er ved at være overstået, men jeg kan godt være i tvivl. Og derfor vil jeg tage sagen op med sundhedsstaben og finde ud af, hvordan det opleves derude, siger Ida Damborg.

KONTAKT REDAKTIONEN

Skriv til os på syd@dr.dk. Du kan vedhæfte billeder, dokumenter eller videofiler, som du gerne vil dele med os.

Det er ikke sikkert, at DR bruger dit materiale. Det vurderer redaktionen. Når du sender materiale til os, kan DR frit offentliggøre og bruge dit indhold overalt i DR’s medier. Du vil blive krediteret.