Skandaleramt skole dropper Apple Watches som personalegode

VUC Syd har valgt at ændre praksis for personalegoder. Det viser en aktindsigt, DR Syd har fået.

Fremover må medarbejdere i ledelsen på VUC Syd nøjes med en Ipad og en Iphone. (Foto: Issei kato © Scanpix)

VUC Syd ændrer nu praksis og dropper at forsyne ledelsen på skolen med Apple Watches.

Det viser en aktindsigt, DR Syd har fået i den redegørelse, som VUC SYD har sendt til Styrelsen for Undervisning og Kvalitet.

Styrelsen for Undervisning og Kvalitet har bedt VUC Syd om redegørelsen på baggrund af en række kritiske historier, som Radio24syv har bragt om skolens brug af offentlige midler.

VUC Syd er blandt andet blevet kritiseret for at rejse på dyre studieture, købe designermøbler og så er en række sponsoraftaler, ledelsen har indgået, mødt kraftig kritik.

Det er ledelsen med den tidligere direktør Hans Jørgen Hansen i spidsen, der tog beslutningen om at købe Apple Watches for 40.000 kroner til 13 ledende medarbejdere på VUC Syd.

Den praksis har bestyrelsen lavet om, fortæller bestyrelsesformand HP Geil, der også er Venstre-borgmester i Haderslev.

- Det var en fejlvurdering. Som det er på enhver anden moderne arbejdsplads, så får nogle medarbejdere en Ipad og en Iphone stillet til rådighed. Det mener vi, at man kan klare sig med. Derfor har bestyrelsen besluttet, at et Apple Watches ikke længere er et personalegode.

Den kostituerede ditrektør Vinnie Lerche ønsker ikke at kommentere redegørelsen på nuværende tidspunkt. Hun vil afvente Styrelsen for Undervisning og Kvalitets svar, lyder det.

Om sagen:

FacebookTwitter