Skole er fri for skimmelsvamp: 'Elever og lærere bliver bare stadig syge'

Mandag rykker embedslægen ind og afgør om elever og lærere skal ud.

Sønder Otting Skole i Haderslev er fri for skimmelsvamp, men elever og lærere bliver muligvis rykket i barakker alligevel. (Foto: Anne-Marie Lindholm © (c) DR)

Brintoverilte-udrensninger for at slippe af med skimmelsvamp på Sønder Otting Skole i Haderslev ser ud til at have hjulpet. Mængden af skimmelsvamp ligger nemlig ikke længere over de tilladte værdier.

Det viser de seneste målinger, der er foretaget på skolen.

I løbet af juleferien har teknikere fra Rambøll udført brintoverilte-rensninger for at dræbe alt biologisk liv og sporer samt gennemført en grundig rengøring i flere af lokalerne på skolen, efter der for anden gang var fundet skimmelsvamp i bygningerne.

Embedslægen er tilkaldt

Men trods den positive måling er skolechef i Haderslev Kommune, Rasmus Andreasen, stadig bekymret.

- Vi har bare stadig ansatte og elever, der udviser symptomer. Det er vi nødt til at forholde os til, siger han.

Skolen har derfor valgt at involvere embedslægen i sagen, og indtil videre fortsætter elever og lærere undervisningen i skolens lokaler.

Og den beslutning bekymrer Søren Axelgaard, der har en søn på skolen.

- Det er at spille hasard med elever og læreres helbred. Man ved jo, at de har symptomer, så jeg synes, at man skal reagere omgående.

Han mener, at undervisningen for en sikkerheds skyld bør rykkes ud i de barakker, der står klar til at huse eleverne, som de gjorde under sidste års renovering.

Dem var Henrik Rønnow (S), der er formand for børne- og familieudvalget i kommunen, også klar til at tage i brug med det samme.

- Embedslægen har lovet at rydde sit skrivebord på mandag, og hvis embedslægen siger, at vi kan blive på skolen, vil jeg selvfølgelig lytte til det. Men ellers synes jeg, at vi hurtigst muligt skal rykke i pavillonerne igen.

Nyrenoveret skole ramt af skimmelsvamp

I 2017 blev dele af skolen lukket ned på grund af massive problemer med skimmelsvamp, der gjorde både lærere og elever alvorligt syge.

Sidste år brugte Haderslev Kommune i alt 18 millioner kroner på renovering af skolens bygninger og genhusning af skolens ældste elever.

I efteråret rykkede elever og lærere ind i de nyrenoverede lokaler på Sønder Otting Skole, men kort efter døjede flere lærer og børn igen med hoste, kløe, udslæt og hovedpine.

Både forældre og undervisere på skolen har udtrykt stor bekymring over, at skulle undervise i lokaler, som gør både børn og voksne syge.

Artiklen er opdateret med en kommentar fra Søren Axelgaard, der har en søn på Sønder Otting Skole.

Facebook
Twitter