Skole med skimmelsvamp fortsætter undervisningen: Eleverne skal væk nu, mener ekspert 

Undervisningen fortsætter som hidtil på skole med skimmelsvamp.

Haderslev Kommune lader undervisningen fortsætte i lokaler med skimmelsvamp på Sønder Otting Skole. (Foto: Anne-Marie Lindholm © (c) DR)

Elever og lærere på Sønder Otting Skole i Haderslev skal hurtigt ud af de lokaler med skimmelsvamp, inden de bliver mere syge.

Sådan lyder opfordringen fra lektor Birgitte Andersen fra Danmarks Tekniske Universitet, der har forsket i skimmelsvamp.

- Man bør være forsigtig. Hvis man blot har en mistanke om, at der stadig er skimmelsvamp på skolen, bør man flytte til andre lokaler, siger hun.

Reaktionen kommer efter, at flere lærere og elever igen er begyndt at få symptomer på at være udsat for skimmelsvamp, efter de er rykket tilbage i de lokaler, der tidligere er blevet renoveret for ti millioner kroner efter fund af skimmelsvamp.

Haderslev Kommune bekræfter, at der er skimmelsvamp på Sønder Otting Skolen igen, men fortsætter undervisningen i de berørte bygninger. Kommunen afviser nemlig at flytte undervisningen, før målinger af skolens lokaler ligger klar.

Men skolen bør handle, når flere oplever røde øjne, hoste, hovedpine og udslæt, mener lektor Birgitte Andersen.

- Det lyder rimelig alvorligt. Der er noget galt, hvis børn og voksne får symptomer, når de har deres gang på skolen, siger hun.

Der skal findes en løsning nu

Hvis indeklimaet i skolens lokaler ikke er optimale, skal eleverne hurtigt flyttes fra de lokaler, lyder opfordringen også fra Jannie Moon Lindskov, der er direktør ved Dansk Center for Undervisningsmiljø.

- Man bliver nødt til at finde et alternativt sted til undervisningen. Det er alvorligt, når både elever og lærere bliver syge i skolens lokaler, siger Jannie Moon Lindskov.

En løsning kunne ifølge Jannie Moon Lindskov være at flytte elevernes undervisning tilbage til de barakker, som eleverne modtog undervisning i under renoveringen.

Haderslev Kommune har længe forsøgt at få bugt med skimmelsvampen på Sønder Otting Skole, men nu er der kun én mulighed tilbage, mener formanden for Haderslev Lærerkreds, Lars Pedersen.

- Man er nødt til at starte forfra. Jeg ser kun en løsning, og det er at jævne skolen med jorden, mener han.

Kommunen venter på resultater

Undervisningen bliver ikke flyttet, før der ligger nye og klare målinger, lyder det fra Henrik Rønnow (S), der er formand for børn- og familieudvalget i Haderslev Kommune.

I morgen kommer resultaterne fra de nyeste målinger, der kan fastlægge, i hvilke lokaler skimmelsvampen hærger, og hvor omfangsrigt skimmelsvampen er. Først herefter vil Haderslev Kommune beslutte, om undervisningen skal flyttes eller ej.

- Jeg garanterer, at vi træffer en beslutning, når vi kender omfanget, siger Henrik Rønnow.

Facebook
Twitter