Skoledrenge får hjælp til selvhjælp

25 drenge i Varde får nu 13 dages ekstra hjælp til at læse, stave og regne.

På Varde Kommunes DrengeCamp i sommer var der elever, der rykkede sig to skoleår på en enkelt uge. (Foto: Thomas lekfeldt © Scanpix)

I Varde vil 25 af de ældste og svageste skoledrenge have mere hjælp til selvhjælp. Derfor skal drengene fra på lørdag deltage i Varde Kommunes UngeCamp, hvor eleverne skal blive bedre til at stave, læse og regne.

Eleverne har selv søgt om at deltage i campen, der varer i 13 dage. Det bliver et intenst forløb på Skovlund Efterskole, hvor lærere og pædagoger skal træne og coache hver enkelt elev fra tidlig morgen til sen aften.

Og forløbet gør, at eleverne kan overkomme de svære opgaver, siger Anne Mette Hede Jensen, som er leder af UngeCampen.

- Når vi lærer dem så godt at kende, kan vi meget nemmere gå ind og arbejde med deres egne styrker. Og så har drengene også, i og med de selv har meldt sig til, også et stort gåpåmod der gør, at vi kan flytte dem langt, siger Anne Mette Hede Jensen.

UngeCampen har sine rødder i sidste års DrengeCamp, som Varde Kommune i sommer afholdte for elever i 4.-6. klasse.

På DrengeCampen var der også et intensivt læringsforløb, og her deltog Laust Vinkler fra 4. klasse på Nørre-Nebel skole. Laust rykkede fra "under middel" til "middel" i matematik og blev også bedre til at passe sine lektier fortæller hans far, Lars Vinkler.

- Han har virkelig fået boostet sin selvtillid og troen på egne evner. Og så har han fået en helt anden interesse for skolen, der er virkelig sket nogle ting, siger han.

KONTAKT REDAKTIONEN

Skriv til os på syd@dr.dk. Du kan vedhæfte billeder, dokumenter eller videofiler, som du gerne vil dele med os.

Det er ikke sikkert, at DR bruger dit materiale. Det vurderer redaktionen. Når du sender materiale til os, kan DR frit offentliggøre og bruge dit indhold overalt i DR’s medier. Du vil blive krediteret.