Skoleleder giver dovne elever opsang i dimissionstale: I kunne være født i et land med tørke, krig og ufred

Rekordmange elever har i år fået karakteren 00 til afgangseksamen på Broager Skole.

Skoleinspektør Claus Brink Christensen gav sine elever en opsang, da han skulle holde tale for dem til deres dimission. Han mindede dem om, at 00 ikke var godt nok, og at de er heldige, at det er født i et land som Danmark.

I går var der dimission for 9. klasserne på Broager Skole ved Sønderborg.

Eleverne havde netop overstået afgangseksamen, og det er som bekendt en festdag. Men da skolens inspektør, Claus Brink Christensen, gik på talerstolen, var det ikke kun med lykønskninger til eleverne.

- Flere elever, end vi nogen sinde har set på Broager Skole, har fået karakteren 00 i et eller flere fag - velfortjent, men dumt!, lød det i talen fra skolelederen.

Han forklarede de fremmødte forældre og elever, at han var 'nødt til at hælde malurt i bægeret', fordi en gruppe elever, ikke var 'modne' nok til at tage ansvar for deres skolegang.

- Kære forældre – de af jer, som ser et 00 på jeres barns eksamensbevis, bør stoppe op og konstatere: Mit barn er fortsat et barn, som endnu ikke er klar til at tage et selvstændigt ansvar, sagde den sønderjyske skoleinspektør.

'Næste gang er det alvor'

Claus Brink Christensen er skuffet over, at eleverne ikke har taget afgangprøverne alvorligt, fortæller han dagen efter dundertalen.

- Det her har været en gratis runde. Næste gang gælder det for alvor. De risikerer, at de ikke kan komme videre i uddannelsessystemet, siger han og tilføjer, at han ikke ville gøre sit arbejde ordentligt, hvis ikke eleverne fik en opsang med på vejen.

- Jeg tror ikke, at mine kollegaer rundt om i landet bare holder festtaler, hvis der ikke er grund til det.

12 af de i alt 56 elever, som i går holdt dimissionsfest, har fået karakteren 00 i en eller flere prøver.

- 8 af de elever har absolut evner til væsentlig mere, men de er gået op og har sagt, at det her gider vi ikke. De skal forstå, at det er deres ansvar, siger han og tilføjer, at når eleverne tror, at karakteren 00 er 'fin nok', så er der noget, 'som er gået helt galt'.

- Det er både et forældreansvar, men vi skal også som skole se tilbage på, om vi kunne gøre noget anderledes, siger han.

'I kunne være født i et land med tørke, krig og ufred'

Claus Brink Christensen vil ikke udtale sig om, hvorvidt han tror, det er et generelt problem, at de unge ikke tager deres afgangsprøver og uddannelse alvorligt.

- Det er helt nyt for os, at der er en gruppe, som mener, at 00 er godt nok, siger han.

I hans tale i går mindede han også eleverne om, hvor privilegerede de er, at de ikke er 'født i et land med tørke, krig og ufred', eller 'er vokset op med sult og utryghed et sted, hvor ikke alle fik lov at gå i skole'.

- Det er blandt andet derfor, jeg kan blive så ærgerlig på de af jer, som ikke skønner på jeres muligheder, lød det fra talerstolen.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk