Skovejere efterlyser ventede ændringer af stormfaldslov

Dansk Skovejerforening kritiserer, at det trækker ud med klarere regler for, hvornår skovejere kan få erstatning.

Det skal være mere gennemskueligt, hvornår skovejere kan få erstatning efter storme, mener Dansk Skovejerforening. (Foto: Henning Bagger © Scanpix)

Når det stormer, skal skovejerne kunne få erstatning, hvis deres træer vælter.

Men den såkaldte stormfaldslov er ikke fyldestgørende nok. Det er for eksempel ikke klart nok, hvornår man er berettiget til erstatning.

Det mener Dansk Skovforening.

- Hver gang vi har en storm, skal vi igennem en kamp for at finde ud af, om der overhovedet er tale om stormfald, og hvor der har været stormfald henne, siger leder af erhvervspolitisk afdeling i Dansk Skovforening Tanja Olsen.

Derfor bad foreningen sidste efterår erhvervs- og vækstminister Troels Lund Poulsen (V) om at kigge på stormfaldsloven og ændre den, så den bliver mere konkret.

Loven er stadig ikke ændret, og skovejerne frygter, at efterårets blæst ødelægger deres skove, som de så ikke kan få erstatning for.

- Det er enormt uheldigt for vores medlemmer og skovejerne i det hele taget, at de står i så usikker en situation, mener Tanja Olsen.

Der kommer imidlertid ikke nogen ny lov, før erhvervs- og vækstminister Troels Lund Poulsen har modtaget en rapport på området. Den er under udarbejdelse, men ventes først færdig i løbet af det her efterår.

- Det er selvfølgelig beklageligt, at arbejdet er trukket ud, men det er ikke noget, jeg er herre over, siger Troels Lund Poulsen.

Stormfald

  • Stormfald er, når kraftig vind forårsager såkaldte fladefald, hvor større arealer i en skov vælter.

  • Hvis en privat skov eller dele af den er væltet på grund af storm, kan man søge om tilskud til at rejse ny skov.

Facebook
Twitter