Skuffet LA-lokalformand efter krisemøde: 'Vi får mere ud af ikke at være i regering'

Skattelettelser blev tabt på gulvet og LA's lokalformand i Esbjerg havde håbet, at partiet havde forladt regeringen.

Det er ikke alle, der er enige i den beslutning, som medlemmerne af hovedbestyrelsen i Liberal Alliance traf i går.

På Liberal Alliances hovedbestyrelsesmøde i går var konklusionen, at partiet fortsat skal være i regering, ligesom at Anders Samuelsen fortsat skal være Liberal Alliances partileder.

Formanden for Liberal Alliances Lokalforening i Esbjerg René Dokbua er ikke enig i, at man fortsat skal være i regering.

- Jeg er skuffet og ærgerlig over, at de ikke traf beslutningen om at træde ud af regeringen, siger han.

Mundkurv når man er i regering

Hovedbestyrelsesmødet kom, efter flere i Liberal Alliances bagland har ment, at partiet bør træde ud af regeringen, fordi partiet har droppet de største ambitioner på skatteområdet.

I tirsdags kunne statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) således fortælle, at regeringen dropper ambitionen om "historisk store skattelettelser".

René Dokbua er ikke selv medlem af hovedbestyrelsen, men han er slet ikke i tvivl om, at partiet står bedre ved ikke at være i regering.

- Vi får jo mere ud af ikke at være i regering. Vi har da haft sejre, mens vi har været i regering. Vi har fået nogle lavere bilafgifter, men dem havde vi jo fået alligevel, siger René Dokbua.

- Jeg synes ikke, vi får nok ud af at være regering. Vi har mundkurv på, når vi er regering, for dér er vi jo nødt til at vise, at vi fører regeringens politik, siger han.

Vigtigt at være i regering

Kritikken bliver afvist af formand for Liberal Alliance i Sydjyllands Storkreds og hovedbestyrelsesmedlem Ole Havskov Jacobsen. Han er helt enig i beslutningen om at blive i regeringen.

- Alternativet er meget værre, for vi vil få mindre indflydelse, hvis vi står uden for, siger han.

Samme holdning lyder fra formanden for Liberal Alliances Lokalforening i Tønder Per Jacobsen.

- Jeg bakker helt op om den beslutning, der blev truffet i går. Vi får mindre ud af det ved ikke at være i regering, siger han.

Partiets politik er ikke godt nok fremført

Formand for Liberal Alliance i Sydjyllands Storkreds og hovedbestyrelsesmedlem Ole Havskov Jacobsen erkender, at der nu venter partiet et stor stykke arbejde fremadrettet.

- Vi skal ud at genrejse partiet. Vi får dårlige meningsmålinger, og vi er nede at ligge i øjeblikket. Men vi er mange, der stadig mener, at det er den rigtige politik, vi fører. Men vi har ikke været ret gode til at få den fremført. Så det bliver nu vores opgave, siger Ole Havskov Jacobsen.

LA-formanden i Tønder Per Jacobsen er helt på linie, når han kigger ud i fremtiden.

- Vi skal melde mere klart ud, hvad vi står for. Vi vil fortsat kæmpe for skattelettelser, men vi står jo også for mange andre ting. Det skal vi være bedre til at fortælle, siger han.

Facebook
Twitter