Slagsmål og kunder, der nægtede at gå: Politi måtte rykke ud til supermarkeder

På Fyn og i Sønderjylland blev patruljebiler i går aftes kaldt ud til dagligvarebutikker.

Trods statsministerens opfordring om det modsatte, skyndte flere danskere sig onsdag aften og torsdag formiddag ud for at hamstre dagligvarer. Nogle steder måtte politiet tilkaldes for at holde styr på de handlende. (Foto: © Martin sylvest)

Onsdag aften opfordrede statsminister Mette Frederiksen til ikke at gå i panik og til ikke at begynde at hamstre dagligvarer, da hun på et pressemøde officielt lukkede Danmark ned som følge af den smitsomme coronavirus.

Flere ting tyder dog på, at dén besked ikke er nået lige godt ud til alle. Allerede i timerne efter pressemødet meldte dagligvareforretninger flere steder om lange køre, og nogle steder mistede de handlende temperament og gode manerer i en sådan grad, at politiet måtte tilkaldes.

Klokken 22.30 modtog Fyns Politi en anmeldelse om, at flere personer var ved at komme op at slås i en Netto-butik i det centrale Odense. Ifølge politikredsens døgnrapport udviklede det sig til håndgemæng, hvor der blev kastet med ting i butikken.

Fyns Politi ikke ønsker at kommentere yderligere på sagen.

Kunder nægtede at forlade supermarked

I Sydjylland måtte en patruljebil også sendes afsted til et supermarked, da en gruppe kunder nægtede at forlade forretningen ved lukketid.

- Vi håber rigtig meget, at det ikke er noget, vi skal gøre flere gange. Der er ingen grund til at hamstre, for der er mad nok til alle. Så man skal lade være med det, siger Helle Lundberg, kommunikationsrådgiver i Syd- og Sønderjyllands Politi.

Hun vil ikke oplyse, hvilken dagligvarebutik politiet blev kaldt ud til.

De to episoder er ifølge Rigspolitiet indtil videre de eneste, hvor betjente har måtte rykke ud til supermarkeder.