Slagteri har succes med rekruttering af flygtninge

Et praktikforløb har nu resulteret i fastansættelsen af tre syriske flygtninge.

I alt begyndte 16 syriske flygtninge i det særlige praktikforløb. En af dem er Mustafa Mesto. (© dr)

Danish Crown slagteriet i Blans i Sønderborg Kommune har netop fastansat tre af de syrere, der har været i praktikforløb på slagteriet siden slutningen af oktober sidste år.

I alt begyndte 16 syriske flygtninge i det særlige praktikforløb. Det er de første af dem, der allerede nu er ude af praktikprogrammet igen og tjener deres egne penge som fastansatte.

Det er gået imponerende hurtigt, siger pressechef i Danish Crown, Jens Hansen.

- De er så dygtige slagteriarbejdere nu, at de kan tjene en løn hjem og gå ind i kæden og udføre en funktion. Derudover er deres sprogkundskaber også på et niveau, hvor vi mener, at de kan udfylde et job på Danish Crown i Blans, siger han.

En af de tre syrere, der er blevet fastansat på slagteriet, er Mustafa Mesto fra Sønderborg. Han mener, at det er meget vigtigt, at han nu har et arbejde.

- Alle mennesker skal arbejde. Det betyder noget for mennesker at kunne forsørge sig selv. Så jeg er meget glad for, at jeg har fået et job, siger han.

Praktikforløbet i Blans har været en blanding af sprogundervisning og praktisk arbejde, og Danish Crown håber, at virksomheden snart kan lave lignende tiltag på flere andre slagterier.

KONTAKT REDAKTIONEN

Skriv til os på syd@dr.dk. Du kan vedhæfte billeder, dokumenter eller videofiler, som du gerne vil dele med os.

Det er ikke sikkert, at DR bruger dit materiale. Det vurderer redaktionen. Når du sender materiale til os, kan DR frit offentliggøre og bruge dit indhold overalt i DR’s medier. Du vil blive krediteret.