Slagteridirektør afviser: Kødskandale og konkursbegæring har intet med hinanden at gøre

Direktør Kurt Skare vil forsøge at føre slagteriet videre trods konkursbegæringen.

Onsdag indgav Kurt Skare konkursbegæring. Han har dog ikke givet op endnu. (Foto: © Bo Bechsgaard (DR))

Slagteridirektøren Kurt Skare har haft sin virksomhed i 51 år. Men lige nu smuldrer slagteriet mellem hænderne på ham.

Onsdag afleverede direktøren virksomhedens konkursbegæring.

- Vores likviditet var knap. Det akutte behov er 150 millioner kroner. Det vil være nødvendigt for at have den drift, vi gerne vil have, siger direktør og indehaver af Skare Meat Packers Kurt Skare til DR.

Men selv om økonomien i virksomheden halter, så har direktøren stadig en drøm om at føre slagteriet videre.

- Vi skal have fundet en løsning på vores likviditet. Så vi har været nødsaget til at vælge den her løsning (konkursbegæring, red.), mens vi prøver på at finde muligheden for fortsat eksistens, siger han.

Droppet af supermarkeder

Konkursbegæringen kommer, efter at både Rema 1000 og Salling Group har afbrudt samarbejdet med virksomheden.

Samarbejdet sluttede, efter Fødevarestyrelsen under et kontrolbesøg i december sidste år fandt 250 ton gammelt kød, hvor noget af kødet var dateret til 2010 og dermed havde ligget på frys i 13 år.

Men konkursbegæringen hænger ikke sammen med den sag, mener direktøren.

- De (Rema 1000 og Salling Group, red.) er i deres gode ret til at sige, at de indtil videre ikke har nogen interesse i at samhandle. Men vi har mange udenlandske kunder, som ikke synes, at det, der er foregået her i Danmark, er nogen historie, siger Kurt Skare.

Torsdag morgen var der stille hos Skare Meat Packers i Vejen. Medarbejderne havde dagen inden fået at vide, at virksomheden havde indgivet konkursbegæring. (Foto: © Bo Bechsgaard (DR))

Virksomheden blev politianmeldt af Fødevarestyrelsen for at have ommærket kød og ændret oprindelseslandet på kødet. Derudover har virksomheden senest 1. februar skullet redegøre for, hvor de 250 tons kød kom fra.

- Vi er meget kede af, at der har været nogle misforståelser med Fødevarestyrelsen. Vi har indsendt den dokumentation, som dokumenterer, at vi har styr på sporbarheden.

Du havde til den 1. februar til at levere dokumentation til fødevaremyndighederne. Samme dag vælger du at begære virksomheden konkurs. Det kan da ikke være helt uden sammenhæng?

- Jo, det har overhovedet ikke noget med hinanden at gøre.

- Der er selvfølgelig den sammenhæng, at der er to store kunder, der har valgt os fra. Men i den udstrækning at vi har likviditeten, så kan vi flytte vores kunder til udlandet. Men for at kunne skaffe råvarer, så er vi nødt til at have fornøden likviditet.

Fødevarestyrelsen var her i december. De har rejst alvorlige kritikpunkter, og du står overfor en politianmeldelse. Et eller andet sted må den være gal?

- Vi må lige se, hvad det udvikler sig til, når tingene er gået efter. Lad os kigge på det, når kontrolrapporterne er færdige. Vi har kun en interesse, og det er, at alt er perfekt, siger Kurt Skare.

Når der er kommet styr på sagen, vil Kurt Skare invitere pressen inden for på slagteriet, så man kan se forholdene.

- Når vi har gæster fra resten af Europa, så siger de, at det er den flotteste virksomhed, de har set i Europa, og det er ikke det, den danske presse har skrevet om os, siger han.