Smil til kameraet, når du tager en taxa

Der er stor chance for, at du bliver overvåget, når du tager en taxa i Syddanmark. I Esbjerg er de glade for videoovervågningen.

Det kan godt være, at makeuppen lige skal tjekkes, eller håret lige skal sættes inden, du hopper ind i en taxa. Fra 1. juli 2012 bliver det lovpligtigt for alle taxaer at videoovervåge kunderne. Arkivfoto. (Foto: Eric Øtting © DR)

Fra 1. juli 2012 bliver det lovpligtigt for alle taxaer at videoovervåge kunderne. Loven blev vedtaget som en konsekvens af et stigende antal overfald på taxachauffører. Hos Esbjerg Taxa ser man positivt på de nye krav.

- Det er ikke helt nyt for os. Nogle af vores biler har haft overvågning i omkring fem år nu. Og vi har kun positive erfaringer med det, siger Torben Kirketerp fra Esbjerg Taxa.

Kunder kan smile af det

Han oplever også, at kunderne tager godt imod overvågningen. Han har således aldrig hørt om nogen, der har været negative over at blive filmet.

- De, der kommenterer det, plejer at have et smil på læben. Også i nattelivet ligger det ligesom en dæmper på folk, og det har også den virkning, at når der en sjælden gang sker noget, så ved vi, hvem der har været i bilen. Så det er kun positivt, understreger Torben Kirketerp. 

Mange taxaer overvåges allerede nu

Esbjerg Taxa er ikke det eneste sted, hvor overvågning er udbredt. Flere taxaselskaber i Syddanmark melder således om, at overvågningen stort set er implementeret.

Du kan altid selv tjekke, om du bliver overvåget. Taxaer med videoovervågning skal skilte tydeligt med det.

Facebook
Twitter