Socialt udsatte skriver sig ud af problemer

48 unge fra samfundets bund fortæller deres historier om liv med svigt og vold i ny bog og finder værdien ved deres liv.

48 unge fra Esbjerg udgiver nu en bog med 400 sider fyldt med skæbner fra virkelighedens verden. De unge er alle tilknyttet Esbjerg Karateklub, som i 10 år har arbejdet med socialt udsatte. (Foto: Bo Bechsgaard- DR Syd)

Kan man skrive sig ud af stofmisbrug og bandekriminalitet?

48 unge fra Esbjerg har gjort forsøget og rejser sig fra samfundets bund og udgiver nu en bog med 400 sider fyldt med skæbner fra virkelighedens verden.

Det er Esbjerg Karateklub, der i 10 år har arbejdet med at hjælpe socialt udsatte unge, der udgiver bogen "Alle har en historie", hvor klubbens medlemmer fortæller den barske sandhed om et liv fyldt med svigt og vold.

Man kan meget, når nogen tror på en

Og det er et fantatisk projekt og budskab, der kommer ud med bogen, siger René Boisen, der er næstformand i Esbjerg Karateklub og som satte gang i projektet.

- Projektet viser, hvad man kan, når nogen tror på en som menneske og hvad man kan, når der ikke er nogen, der kigger på ens fortid hele tiden, siger han.

Bogen er blevet til i samarbejde med skandinaviens første lærer i den såkaldte Freedom Writers pædagogik, Torbjørn Ydegaard, der er lektor på UC Syddanmark.

Projektet viser værdien i livet

 - Det er en mulighed for dem til at se, at deres liv også har værdi, og så kan man komme af med en byrde og blive fritstillet i forhold til sin fortid ved at få skrevet om ubehageligheder og dårligdomme, siger Torbjørn Ydegaard.

Freedom Writers pædagogikken blev opfundet i USA i 90'erne. Her hjalp den og hjælper stadig med at få socialt belastede unge til at finde værdi i det at gå i skole.

Facebook
Twitter