Sømand er fundet druknet på skib ud for Esbjerg

En filippinsk sømand er omkommet ombord på et hollandsk skib ud for Esbjerg.

Da skibet havde lagt til i Esbjerg Havn, gik dykkere om bord på fartøjet, en sandsuger, og fandt liget af sømanden i en af skibets ballasttanke. (Foto: Hanne Høier- DR Syd)

En filippinsk sømand omkom fredag aften om bord på et hollandsk skib, mens det befandt sig i internationalt farvand ud for den danske vestkyst.

Manden menes at være faldet ned i en ballasttank på skibet og derefter druknet.

Skibet lagde efterfølgende til kaj i Esbjerg Havn, hvor besætningsmedlemmerne i løbet af lørdagen skal afhøres af både danske og hollandske myndigheder.

Vagtchefen hos Syd- og Sønderjyllands Politi, Ivan Gohr Jensen, fortæller, at den omkomne sømand arbejdede i lastrummet, og da de andre besætningsmedlemmer ikke kunne finde ham, tog de kontakt til de danske myndigheder.

-Da skibet kom til Esbjerg Havn gik politi, myndigheder og et dykkerhold ombord. Det lykkedes at finde den omkomne sømand i en af skibets vandfyldte tanke. Han blev derefter bjærget og blev bragt til Sydvestjysk Sygehus i Esbjerg, siger Ivan Gohr Jensen.

Ulykken skal undersøges nærmere

De vandfyldte tanke på et skib har til formål at afbalancere og stabilisere et skib.

Vagtchefen fortæller, at der nu i løbet af dagen skal foretages undersøgelser.

- Vi skal have fundet ud af, hvad der er sket. Nu er det sådan at det er et hollandsk skib, så de hollandske myndigheder er også interesseret i at komme herop og få ulykken nærmere undersøgt, siger Ivan Gohr Jensen.

KONTAKT REDAKTIONEN

Skriv til os på syd@dr.dk. Du kan vedhæfte billeder, dokumenter eller videofiler, som du gerne vil dele med os.

Det er ikke sikkert, at DR bruger dit materiale. Det vurderer redaktionen. Når du sender materiale til os, kan DR frit offentliggøre og bruge dit indhold overalt i DR’s medier. Du vil blive krediteret.