Sønderborg er bedste kommune til at tage metallærlinge

Sønderborg er bedst i Danmark til at tage metallærlinge ind, viser ny analyse.

Dansk Metal peger på, at der kommer til at mangle 20.000 faglærte i år 2020. Derfor er lærepladserne ekstra vigtige. (Foto: DR © DR)

Virksomhederne i Sønderborg Kommune er de bedste i Danmark til at tage lærlinge ind inden for metalfagene. Det viser en ny analyse fra metalarbejdernes fagforening, Dansk Metal.

Ifølge analysen har 176 virksomheder i kommunen indgået 626 uddannelsesaftaler med lærlinge i perioden fra januar 2010 til august 2015. Den kadence skal opretholdes, siger Kurt Nissen, der er afdelingskasserer hos Metal Syd.

- Virksomhederne efterlyser faglært arbejdskraft, så det er vigtigt, at de tager lærlinge ind. Vi har haft svært ved at finde ledig faglært arbejdskraft, når virksomhederne har ringet og spurgt, så det er gået op for dem, at det er vigtigt at tage lærlinge ind, siger Kurt Nissen.

Det vurderes fra blandt andre Dansk Metal og Dansk Industris side, at der i år 2020 kommer til at mangle omkring 20.000 faglærte. Derfor sender den nye analyse ifølge formand for Dansk Industri i Sønderjylland Erling Duus et stærkt signal.

- Det viser, at vi nok skal skaffe lærepladser. De unge kan roligt vælge en erhvervsuddannelse, selvom der er lang vej endnu, siger Erling Duus.

Også Esbjerg Kommune markerer sig, når det kommer til at tage lærlinge ind. Her har 283 virksomheder indgået 813 uddannelsesaftaler med lærlinge i perioden fra januar 2010 til august 2015, og det er flest i Danmark.

KONTAKT REDAKTIONEN

Skriv til os på syd@dr.dk. Du kan vedhæfte billeder, dokumenter eller videofiler, som du gerne vil dele med os.

Det er ikke sikkert, at DR bruger dit materiale. Det vurderer redaktionen. Når du sender materiale til os, kan DR frit offentliggøre og bruge dit indhold overalt i DR’s medier. Du vil blive krediteret.