Sønderborgpolitiker: Grænsekontrol et dagligt irritationsmoment

Stephan Kleinschmidt (Slesvigsk Parti) bor i Sønderborg, men arbejder til daglig i Kiel.

På onsdag er det måske slut med grænsekontrollen. Eller måske bliver den forlænget med et halvt år? Foreløbig har den i hvert fald varet en måned.

Og selv om det ikke er den store praktiske hindring, så er det et dagligt irritationsmoment for grænselandspolitikeren, Stephan Kleinschmidt, der er medlem af Sønderborg Byråd for Slesvigsk Parti og til daglig arbejder i Kiel som rådgiver for delstatsregeringen i Slesvig-Holsten

- Jeg krydser grænsen cirka fire dage om ugen, og hver eneste gang bliver jeg mindet om, at den indsats vi yder for at nedbryde barrierer og fremme mobilitet på tværs af grænsen, den kan nedbrydes med et hug. Det irriterer mig, siger han.

Godt nok oplever han ikke de store forsinkelser, Men det er heller ikke så meget den praktiske udfordring, der generer Stephan Kleinschmidt, der i Sønderborg Kommune sidder på posten som formand for udvalget for kulturel og regional udvikling:

- Det sender et meget stærkt signal om at grænsen i sig selv er en udfordring. Det virker forstyrrende i forhold til vores arbejde med at skabe en fælles erhvervsregion og et fælles kulturrum, siger Stephan Kleinschmidt.

KONTAKT REDAKTIONEN

Skriv til os på syd@dr.dk. Du kan vedhæfte billeder, dokumenter eller videofiler, som du gerne vil dele med os.

Det er ikke sikkert, at DR bruger dit materiale. Det vurderer redaktionen. Når du sender materiale til os, kan DR frit offentliggøre og bruge dit indhold overalt i DR’s medier. Du vil blive krediteret.