Sønderjyder lægger pres på ny minister: 'Hans opgave bliver at bygge den bro til Fyn'

I Sønderborg drømmer lokale om en broforbindelse mellem Als og Fyn.

Tim Petersen drømmer om at få en broforbindelse mellem Als og Fyn og dermed kortere vej til Odense, da det vil gøre hans hverdag nemmere. (Foto: Hanne Højer © DR Syd)

I dag er der glæde på gaden i Sønderborg ved udsigten til, at landet har fået en sønderjysk transportminister.

Posten er nemlig gået til den lokale socialdemokrat Benny Engelbrecht.

Hans store opgave bliver at realisere en broforbindelse mellem Als og Fyn - i hvert fald hvis man spørger Tim Petersen fra Sønderborg:

- Hans opgave er bare at få den bro. Så har han gjort sit, fastslår Tim Petersen, der arbejder for en virksomhed, som dagligt har forbindelse til Odense.

Derfor vil en bro gøre en stor forskel, siger han.

- Det vil betyde, at vi vil bruge mindre tid på vejene. Så smutter du bare lige til Odense. Det vil gøre vores hverdag nemmere.

'En troværdig mand'

Også butiksindehaver Jens Christian Lambertsen drømmer om en bro mellem Als og Fyn, så han håber, at Benny Engelbrecht vil fuldføre opgaven.

- Det vil betyde vanvittigt meget. Ikke kun for mig - men for hele regionen - at Sønderborg og Sydfyn bliver bundet sammen med resten af Danmark og det store udland. Det håber vi, at han vil være en del af.

Jens Christian Lambertsen har kendt Benny Engelbrecht, siden dengang politikeren var erhvervsdrivende og havde sin egen musikbutik i Sønderborg.

Han har generelt store forhåbninger til sin nye transportminister.

- Han er en mand, jeg altid har haft tillid til, og jeg tror, han vil stå inde for at gøre det, som vil være bedst for os hernede. Han er en meget troværdig mand. Altid én, man kunne stole på, siger Jens Christian Lambertsen.

Mere fra dr.dk

Facebook
Twitter