Sønderjyske er kommet et skridt nærmere et overdækket stadion

Udvalg har valgt at anbefale en ombygning af Sydbank Park til 18,7 millioner kroner.

Bliver ombygningen vedtaget i byrådet, skal der blandt andet bruges penge på at overdække tribunerne bag målet på Sydbank Park. (Foto: claus fisker © Scanpix)

En gammel drøm i Sønderjyske om at få overdækkede tribuner hele vejen rundt på stadion er kommet et stort skridt nærmere.

Kultur- og fritidsudvalget i Haderslev Kommune har valgt at anbefale en plan, der giver Sønderjyske 18,7 millioner kroner til ombygningen af Sydbank Park.

Bliver den plan vedtaget af byrådet, vil byggeriet starte i første halvdel af 2018 og fortsætte henover tre år. Det fortæller udvalgsformand Allan Emiliussen (V).

I dag er der kun halvtag over langsiderne, mens tilskuerne bag de to mål må håbe på godt vejr.

Ifølge Allan Emiliussen vil Haderslev Kommune også have gavn af, at Sydbank Park bliver bygget om.

- Det vil være med til at lokke flere tilskuere til og sikre Sønderjyske en stærkere økonomi. Det betyder, at klubben kan betale en højere husleje til Haderslev Kommune, siger han.

Den model er Sønderjyskes direktør Klaus Rasmussen helt med på. Han ser frem til, at Sydbank Park i højere grad bliver gearet til Superligaen.

- Det bliver et fint, gedigent og intimt stadion. Sydbank Park bliver endnu mere end fæstning, end det er i dag. Vi får overdækket tilskuerpladserne i nord og syd, og den østlige tribune bliver udbygget, så vi kan udvide VIP-afsnittet, siger han.

Haderslev Kommune har på forhånd afsat 10 millioner kroner til stadionbyggeri. Det betyder, at der skal findes yderligere 8,7 millioner i det kommunale budget.