Solcelleejere føler sig snydt af regeringen

Ifølge Danske Solcelleejere har politiske ændringer gjort det dyrere at investere i solceller.

Der er blandt andet afskaffelsen af PSO-afgiften, der har gjort det dyrere for solcelleejerne, forklarer Michael Hvitfeldt, der er formand for foreningen Danske Solcelleejere. (Foto: Henning Bagger/Scanpix 2016) (Foto: © Henning Bagger, Scanpix)

Det er blevet dyrere end forventet for de boligejere, der har investeret i solceller.

Ifølge formanden for foreningen Danske Solcelleejere, Michael Hvitfeldt, blev køberne af solceller stillet en række afgiftsbesparelser i udsigt af den tidligere regering.

Men i dag er realiteten en anden. Senest er PSO-afgiften blevet fjernet. Den blev ellers brugt til at finansiere tilskud til produktion og udvikling af vedvarende energi som for eksempel solenergi og vindenergi.

- Vi kan bevise, at vi er blevet stillet noget andet i udsigt, end det de foretager sig. Det er løftebrud over for borgerne, siger Michael Hvitfeldt.

En af de solcelleejere, der mærker konsekvenserne af regeringens politik på området, er Bent Petterson fra Kegnæs. Han har fortrudt investeringen i solceller.

- Kunne jeg gøre det om, ville jeg have ventet og set, om der ikke ville komme en bedre ordning senere. Det må være den grønne energi, der er fremtiden, siger han.

Folketingsmedlem for Dansk Folkeparti Jan Rytkjær Callesen fra Nordborg sidder i energi, forsynings- og klimaudvalget. Han er klar til at lytte til de utilfredse boligejere.

- Vi tager det selvfølgelig op. Hvis der er blevet lovet noget, så skal det selvfølgelig holdes. Vi skal opføre os ordentlig, siger han.

Ifølge foreningen af danske solcelleejere får ejerne også en ekstra udgift på 400 kroner fra nytår, hvis Energitilsynet godkender en ny måde at udregne deres brug af højspændingsnettet.