Spejdernes Lejr trækker deltagere fra 33 lande

Der bliver rig mulighed for at lære nye kulturer og sprog at kende på Spejdernes Lejr.

Både Det Danske Spejderkorps, KFUM-spejderne, De Grønne Pigespejdere, Danske Baptisters Spejderkorps og Dansk Spejderkorps Sydslesvig deltager i Spejdernes Lejr. (Foto: © Morten Stricker, Scanpix)

Bonjour, guten tag og hallo.

Der bliver brugt en lang række forskellige sprog på Spejdernes Lejr i Sønderborg i disse dage, hvor op mod 37.000 spejdere er samlet.

4.637 af spejderne er internationale spejdere, der kommer fra 33 forskellige lande.

KFUM Spejderne fra Andrup ved Esbjerg skal for eksempel bo i lejr med 13 englændere.

- Det giver de unge spejdere god mulighed for at lære andre kulturer at kende, siger Henning Lavendt, der er storspejderleder for KFUM Spejderne i Andrup.

- Det giver en masse erfaringsudveksling. Det giver mulighed for at lære sprog, og så kan vi måske komme over og besøge dem på et andet tidspunkt, tilføjer han.

Lise Hauerslev fra Spejdernes Lejr har i lang tid arbejdet på at få de mange internationale spejdere til Sønderborg i denne uge.

Hun er glad for, at det er lykkedes at samle de internationale spejdere, for både de danske og internationale spejdere kan lære af hinanden, mener hun.

- De har et fællesskab omkring det at være spejdere, men de vil også komme til at se, at spejderarbejdet kan være meget andet end det, de normalt kender, siger hun.

Størstedelen af de internationale spejdere er fra Storbritannien, som har næsten 1.200 spejdere i Sønderborg lige nu.

Én af dem er Richard Trevena fra Derbyshire. Hans spejdertrup havde overvejet mange forskellige spejderlejre, inden de besluttede sig for at besøge Sønderborg.

- Vi havde kigget på flere forskellige udenlandske lejre, men til sidst valgte vi Danmark, fordi vi har hørt gode ting om den danske lejr. Og det er en stor fordel, at vi kan leje teltene, inden vi ankommer, siger han.

Richard Trevena er spejder og kommer fra Derbyshire i England. (Foto: © Lars Blomgren Andersen)

Richard Trevena har været på flere internationale lejre blandt andet i Holland og Norge, men Danmark adskiller sig fra dem og de engelske spejderlejre.

- Lejren er meget større end nogen andre, jeg har været med til. Her er også mange flere økser og knive. I England er vi meget opmærksomme på sikkerhed, når spejderne får de redskaber i hænderne. Men det er også godt bare at lade dem prøve tingene af, siger han med et smil.

De øvrige spejdere kommer blandt andet fra Japan, Mexico, Belgien, Hong Kong, Israel, Brasilien og Uganda.