Spritbilist anholdt: Forsøgte at bestikke betjente med 1000 kroner

En bilist forsøgte at bestikke betjente, efter han blev fanget med en alt for høj promille.

En udenlandsk mand forsøgte at bestikke to betjente, da han var blevet taget med en promille på 2,0. (Foto: © Mads Claus Rasmussen, Scanpix)

Politibetjente i det sydvestjyske fik sig en usædvanlig oplevelse, da de stoppede en 32-årig mandlig bilist fra Letland.

- Vi fik en anmeldelse fra en bilist, der kørte bag den 32-årige. Bilisten synes, at den 32-årige mand slingrede noget.

- En patrulje fik ham standset ved Korskroen tæt på Varde og bad ham puste i alkometret. Og den viste så en promille på 2,0, siger vagtchefen hos Syd- og Sønderjyllands Politi, Mads Leervad Dammark til DR.

Ville bestikke betjentene

Manden fik øjeblikkeligt inddraget sit kørekort på grund af den høje promille, men her stoppede sagen ikke, for bilisten havde andre planer.

- Vi tog ham så med, så han kunne få taget en blodprøve. Men i bilen prøvede han så at bestikke betjentene. Han vil give dem 1000 kroner, hvis de lod ham gå. Den gik selvfølgelig ikke, for vi kan ikke bestikkes, siger vagtchef Mads Leervad Dammark.

Alvorlig sag

Det var i går, at det usædvanlige optrin fandt sted, og manden overnattede i arresten, da jurister søndag skulle vurdere, om der var grundlag for at fremstille manden i grundlovsforhør ved retten i Esbjerg. Dels på grund af den meget høje promille, dels for at have forsøgt at bestikke betjentene.

Anklagemyndigheden kom frem til, at der ikke var grundlag for at fremstille manden, så han blev løsladt igen, men der vil komme et retsligt efterspil.

- Jeg synes, det er en ret alvorlig sag, når man forsøger at bestikke politiet. Det er sjældent, vi oplever det.

- Og det at køre med så høj en promille er jo dødsensfarligt. Det kan gå gruelig galt, når man kører i den tilstand, slutter vagtchef Mads Leervad Dammark.