Sprogforsker: Dialekterne lever

Dialekterne har det udmærket ifølge forskningschef fra Danmarks Medie- og Journalisthøjskole

Dialekterne har måske fået et lille boost af, at vi troede, at de ikke blev talt, siger sprogforsker. (© Colourbox)

Vores dialekter lever i bedste velgående lyder det fra forskningschef på Danmarks Medie- og Journalisthøjskole Michael Ejstrup. Eet er på trods af, at vi ofte hører, at dialekterne er krise og i fare for at forsvinde, men det kan Michael Ejstrup ikke forstå;

- Jeg havde jo aldrig troet, at de havde det så skidt, fordi jeg er dialektalene. Når jeg er hjemme i Vestjylland, så snakker jeg altid vestjysk. Det har jeg altid gjort, så jeg har jo aldrig syntes, at dialekterne havde det så skidt.

Fokus redder dialekterne

Michael Ejstrup mener, at der har været en trend at sige, at dialekterne har det skidt.

- Nu er vi begyndt at snakke meget om det og begyndt at få fokus på det, og det kan da godt være et lille boost til dialekterne. Så nogen er kommet til at synes, at det må vi hellere bruge, når vi nu har det, siger han.

Men selvom dialekterne har det godt, er der nogle dialekter, som har bedre end andre fortæller Michael Ejstrup. Han har lagt mærket til, at specielt de sønderjyske dialekter har det godt, når han tager rundt og besøger folk i forretninger og i deres almindelige hjem.

- Vestjysk har det da også udmærket, men i den sydlige del, lidt mindre, fordi Esbjerg er blevet en mega stor by på på kort tid. Så der er kommet mange øst fra til, som har sat præg på det hele, Siger Michael Ejstrup.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk