Stærk kritik af sex-buffeter

Organisation kalder tyske all inclusive-bordeller groteske. EU foreslår forbud mod købesex.

Danske kunder strømmer til tyske all inclusive-bordeller, hvor kunderne kan have sex med så mange kvinder, så mange gange, de vil for omkring 1.000 kroner. (© Ministeriet for børn- ligestilling- integration og sociale forhold)

Danske mænd rejser til Tyskland som sexturister, hvor det er fuld lovligt at drive forretning, købe og sælge sex.

Det er specielt de såkaldte flatrate-bordeller, der tiltrækker de danske mænd. Her kan kunderne for cirka 1.000 kroner, få alt hvad de kan spise og drikke, og så kan de have sex med så mange kvinder, så mange gange, de har lyst til. 

En sexkunde beskriver sit besøg på et flatrate-bordel på hjemmesiden eroguide.dk sådan:

- Man kan opholde sig i klubben i mange timer. Slappe af, spise, drikke, kigge på piger. Og når man er klar til sex, snakker man med de interesserede piger for at finde ud af, om vi har god kemi, inden vi går på værelserne.

- Buffet-sex er grotesk

Flatrate-bordellerne har mødt stærk kritik fra flere organisationer, blandt andet fra den danske organisation, 8. marts initiativet, der arbejder for et forbud mod prostitution.

- Det antager jo groteske former, når man kan købe lige så mange kvinder, man har lyst til for 100 euro, siger talspersonen for 8. marts initiativet, Hanne Helth.

Også Europa-Parlamentet mener, at buffeten skal lukkes. Parlamentet har foreslået et forbud mod prostitution i hele EU, på samme måde, som vi kender det fra Sverige.

Svensk model er vejen frem

Forslaget om at indføre den svenske model i hele EU møder opbakning fra Hanne Helth.

- Det er den eneste lovgivningsmodel, der har kunnet bremse menneskehandel. Det har ikke slået den ned; det har ikke fjerner prostitution fra jordens overflade, men det har bremset markedet og udviklingen, siger hun.

Baggrunden for at Tyskland i 2002 legaliserede prostitution var at gøre det lettere for kvinderne at få rettigheder og organisere sig. Men det argument holder ikke, mener Hanne Helth.

- Det er jo ikke sket. De prostitueredes fagforening i Holland lukkede i 2010, og den tyske har stort set ingen medlemmer. Kvinderne organiserer sig ikke, fordi de er stigmatiserede. I virkeligheden kommer det kun alfonserne til gode, siger hun.

Facebook
Twitter