Stor efterspørgsel på madhjælp til socialt udsatte

Et tilbud til socialt udsatte møder stor efterspørgsel. Værested bag initiativ vil udvide.

Den Blå Oase i Aabenraa vil gerne etablere et mere fast tilbud til socialt udsatte på grund af stor efterspørgsel. Arkivfoto (Foto: NIELS AHLMANN OLESEN © Scanpix)

Der er stor efterspørgsel på et gratis måltid mad til at stille sulten i Syd- og Sønderjylland.

Det oplever værestedet Den Blå Oase i Aabenraa.

Her kan familier og enlige med få ressourcer henvende sig og blive bespist, og den mulighed er der stor efterspørgsel på, lyder det fra værestedets leder, Hanne Kristesen.

- Efterspørgslen er kæmpe-, kæmpestor. Vores brugere vil rigtig gerne have de her madvarer. For nogen betyder det, at de så også får mad i denne weekend, siger hun.

Nye rammer

På nuværende tidspunkt er det sporadisk, hvor ofte Den Blå Oase modtager hjælp til at give mad til socialt udsatte, men Hanne Kristesen vil gerne lave et samarbejde med flere butikker.

For eksempel med overskudsvarer, der ellers skulle smides ud, men intet fejler. Det bliver der mulighed for nu, håber hun.

- Vi flytter i større lokaler, og der kan vi bedre have flere forbi til et måltid mad. Så håber jeg også, at vi kan holde mere åbent, så vi kan nå ud til flere socialt udsatte, fortæller Hanne Kristensen.

KONTAKT REDAKTIONEN

Skriv til os på syd@dr.dk. Du kan vedhæfte billeder, dokumenter eller videofiler, som du gerne vil dele med os.

Det er ikke sikkert, at DR bruger dit materiale. Det vurderer redaktionen. Når du sender materiale til os, kan DR frit offentliggøre og bruge dit indhold overalt i DR’s medier. Du vil blive krediteret.