Stor efterspørgsel på at skifte kreditselskab

Rådgivningsvirksomhed mærker stor efterspørgsel fra folk, der vil skifte realkreditselskab.

Hos den landsdækkende rådgivningsvirksomhed F10 mærker man en meget stor efterspørgsel fra kunder, der gerne vil have firmaet til at hjælpe dem med at undersøge, om det kan betale sig for dem at flytte selskab. Det sker efter, at Nykredit har øget bidragssatserne. (Foto: Hanne Høier- DR Syd)

Mange kunder er blevet så tilpas sure over Nykredits stigende bidragssatser på kundernes realkreditlån, at flere er gået i gang med at skifte kreditselskab.

Den økonomiske rådgivningsvirksomhed F10, der har kontorer flere steder i landet, mærker lige nu en massiv efterspørgsel på hjælp til at skifte kreditselskab.

Det fortæller indehaver og rådgiver Klaus Rejnhold Sørensen.

- Vi får mange henvendelser i forhold til det. Mange kunder har ønsket om at finde en anden løsning, siger Klaus Rejnhold Sørensen.

Han er ikke overrasket over kundeflugten fra Nykredit.

- Når man ser på, hvad der er af bidragsstigninger på en del af kunderne, så synes jeg ikke, at det er overraskende, for det er jo mange penge, vi snakker om. Det er mellem 5.000 kroner og 15.000 kroner, som mange stiger i bidrag, siger Klaus Rejnhold Sørensen.

I for eksempel Esbjerg-området er der særligt mange kunder, som bliver ramt hårdt af de stigende bidragssatser, da flere af F10's kunder også har et sommerhus. Her har mange valgt at finansiere sommerhuset via de lån, der nu stiger mest.

- Der er det jo typisk flexlån F3 og F5 uden afdrag, hvor den største bidragsstigning ligger. Så lige præcis på sommerhuse, ser vi ofte, at det påvirker. Specielt hvis man har samme låntype både i sommerhuset og i det hus, man i øvrigt har. Så bliver man faktisk ramt dobbelt, siger Klaus Rejnhold Sørensen.

KONTAKT REDAKTIONEN

Skriv til os på syd@dr.dk. Du kan vedhæfte billeder, dokumenter eller videofiler, som du gerne vil dele med os.

Det er ikke sikkert, at DR bruger dit materiale. Det vurderer redaktionen. Når du sender materiale til os, kan DR frit offentliggøre og bruge dit indhold overalt i DR’s medier. Du vil blive krediteret.