Stor forskel i priser hos dyrlægen

Der er voldsom forskel på priserne hos de danske dyrlæger, og mange af dem oplyser slet ikke deres priser på hjemmesiderne. Problematisk, mener Forbrugerrådet Tænk.

Priserne på dyrlægers ydelser varierer voldsomt. Mange dyrlæger oplyser ikke deres priser på nettet, og det gør det svært for kunderne at sammenligne, og handle til den rigtige pris. (Foto: Mich Powell © Stock.xchang)

Mange dyrlæger oplyser ikke priser på deres ydelser på nettet.  Priserne svinger markant fra dyrlæge til dyrlæge. Det skriver medlemsbladet Forbrugerrådet Tænk.

Ydelser hos dyrlægen kan svinge med flere 100 procent i pris.  Et almindeligt indgreb som kastration svinger for eksempel fra 500 kr. til mere end 2000 kr. Det viser tal baseret på oplysninger fra prisportalen myvet.dk.

Der er ingen retningslinjer for, eller krav til, at dyrlæger skal oplyse priser på deres hjemmeside. Og et tjek af 236 dyrlæger, foretaget af myvet.dk, viser at over halvdelen ikke har nogen priser på hjemmesiden.

Det går ud over forbrugerne

- Det er generelt problematisk, hvis man i en branche som dyrlægerne, hvor der kun er så og så mange i et område, er tilbageholdende med at oplyse om priserne, siger Martin Salamon, der er cheføkonom ved forbrugerrådet Tænk.

I Sydjylland viser det sig at være ekstraordinært besværligt at finde ud af prisforskellene hos dyrlægerne. Her har 12 ud af 13 dyrlæger ikke priser på deres hjemmesider. Også i Herning står det slemt til. Her har 14 ud af 16 dyrlæger heller ikke priser på deres hjemmeside. 

- Når man i et helt område ikke er særlig åbne med priserne, så går det ud over forbrugerne. Deres muligheder for at handle ratonelt, få en ordentlig pris og den rigtige kvalitet bliver kraftig forringet, siger Martin Salomon.

Ikke hensigtsmæssigt

Dyrehospitalet Gråsten og Sønderborg er en af de klinikker, der ikke ønsker at skilte med deres priser på nettet.

Ifølge dyrlæge ved klinikken, Karina Ryborg, er det simpelthen ikke hensigtsmæssigt at angive en fast pris på nettet.

- Jeg kan godt forstå, at det nogen gange er nemmere at klikke ind på nettet. Men der får man bare ikke den fulde forklaring, og vi vil rigtig gerne i dialog med vores kunder omkring prisen, siger, Karina Ryborg.

En forhindring der er let at overvinde

At det ikke er hensigtsmæssigt at angive en fast pris på nettet, ser Martin Salomon ikke som den fulde sandhed:

- Det viser sig jo branche efter branche, at man faktisk er i stand til at oplyse hvad ens ydelser går ud på, og hvad det koster. Det er en forhindring, der er let at overvinde. Især for veluddannede, autoriserede dyrlæger, siger han.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk