Storby-restauranter rykker til provinsen

Flere københavnske spisesteder har nu blikket rettet mod de mindre byer.

Flere spisesteder hjemmehørende i København vil i fremtiden også være at finde i de mindre byer. (Foto: DR- Johnny Krone)

Restaurantgæster i København og Aarhus har længe kunne spise på en lang række prisvenlige spisesteder, som de store restaurations-virksomheder Cofoco, Madklubben og kokken Rasmus Oubæk, står bag.

Men nu bevæger flere storby-restauratører sig væk fra hovedstaden.

I Sønderborg åbner Rasmus Oubæk om en uge Restaurant Barbie, der serverer amerikansk barbeque-mad. Det er planen, at han vil brede sine aktiviteter mere ud, siger han.

- Jeg tror ikke på, at det kun kan lade sig gøre i København og Aarhus. Der er jo også mennesker uden for de byer, der vil spise godt, siger han.

Den første uden for København

Rasmus Oubæk har i forvejen seks restauranter i København og restauranten i Sønderborg er den første uden for København. Han er ikke i tvivl om, at flere af de store københavnske restauratører er på vej mod Jylland.

- Der vil ske noget de næste år. Det kan godt være, vi er de første, men jeg er sikker på, at der også kommer andre, siger han.

Faktisk er en af de andre hovedstadsrestauratører allerede på vej.

En naturlig udvikling

Også Cofoco-kæden, der har 12 restauranter i hovedstadsområdet, inviterer snart indenfor i en ny restaurant i Jylland. Det er planen, at den skal ligge i Kolding, fortæller Signe Wulff, der er kulturformidler hos Cofoco.

- Det er meningen, vi skal udvide yderligere. Vi har kig på flere byer og lokaler, men Kolding er det eneste konkrete indtil nu, siger hun.

Det er en helt naturlig udvikling, at de store restauratører begynder at kigge mod provinsen, siger Jesper Uhrup, der er chefredaktør på madmagasinet Gastro.

- De kan jo se, hvordan det er gået i København. Og så tænker de selvfølgelig, at der må være et publikum uden for København, og det er der helt sikkert. Det mangler at blive afprøvet, og det er det, de er i gang med nu, siger han.