Store sikkerhedsproblemer med OpenOffice

Der har i et halvt år været en sikkerhedsbrist i det populære kontorprogram OpenOffice.

En sikkerhedsbrist betyder, at man risikerer at blive hacket, hvis man har downloadet OpenOffice. (© Istockphoto)

Er du en af dem, der har vendt Microsofts Officepakke ryggen til fordel for det gratis alternativ OpenOffice, risikerer du at blive hacket.

Der har det seneste halve år været en sikkerhedsbrist i det populære gratis kontorprogram OpenOffice. Det betyder, at hackere kan sikre sig adgang til for eksempel brugernes kortoplysninger gennem programmet.

At problemet ikke er blevet løst, skyldes ifølge eksperter, at programmet reelt set er blevet forladt og ikke bliver opdateret længere.

Et stort problem

- Det er usædvanligt, at en så alvorlig sikkerhedsbrist ikke bliver rettet med det samme. Og det tyder på, at OpenOffice ikke eksisterer længere, siger Leif Lodahl, der er medstifter af foreningen The Document Foundation, som arbejder for udbredelsen af gratis kontorprogrammer.

OpenOffice blev i Danmark downloadet 600.000 gange i perioden 2012-2014. Siden sikkerhedsbristen blev opdaget, er programmet blevet downloadet otte millioner gange på verdensplan.

- Det er et stort problem, at man stadig kan downloade det her program, som der er fejl i, siger Leif Lodahl.

Tønder Kommune har droppet OpenOffice

I Tønder Kommune har alle elever og lærere siden 2009 brugt de gratis, såkaldte open-source programmer. Her har de skiftet fra OpenOffice til det lignende LibreOffice. Skolekonsulent Erik Kristensen er opmærksom på, at opensource-verdenen er flygtig.

- Ligegyldigt hvilken løsning man vælger, skal man være opmærksom på, at ting kan ændre sig, eller at en leverandør kan falde væk, siger Erik Kristensen.

Vælger man at downloade de gratis løsninger, skal man være opmærksom på, at man ikke har de samme garantier som hos for eksempel Microsoft, understreger Leif Lodahl.

- Der er ikke leverandør-garanti. Man indgår altså ikke en aftale med en forhandler. Man downloader, og så må man tage det, som det er, siger han.

Mere fra dr.dk

Facebook
Twitter