Stormflod oversvømmede dele af Flensborg

Vandet ramte også syd for grænsen, hvor gader i centrum af Flensborg var spærret i timer.

Vandmasserne trak ind over kajmuren og op i dele af indre by i Flensborg. (Foto: Brugerbillede - Henrik Holm)

Havneområdet og dele af indre by i Flensborg blev natten mellem onsdag og torsdag oversvømmet, og gaderne i centrum af byen var spærret i flere timer.

I Flensborg var man forberedt på de høje vandstande, men vandet kom både hurtigere og kraftigere end forventet. Det gik blandt andet ud over havnebygninger samt en del biler, som ikke blev fjernet fra kystområdet i tide.

- Jeg fulgte med i tv og gik en tur til havnen i Flensborg. Her var alt oversvømmet, og vandet kom hurtigt ind, fortæller Henrik Holm, der bor omkring 100 meter fra havnen.

Selv om dele af indre by blev oversvømmet, og der var en del materiel skade i byen, så er det ikke noget, der ryster overborgmester Simon Faber (SSV).

- Vi havde højvande op mod 180 cm, og det er gået ud over bygninger på havnen. Det var en af de højere vandstande, men vi får først for alvor problemer, når vi kommer over to meter, siger Simon Faber.

Ifølge Pegel Online, som er en instans under det tyske trafikministerium, var vandstanden i Flensborg oppe på 178 cm over normalniveau.

Vandet begyndte at trænge op i byen sidst på aftenen. Det skete hurtigere og kraftigere end forventet. (Foto: Brugerbillede - Heidi Sand)

Oversvømmelserne gik især ud over det nyåbnede Hotel Hafen Flensburg.

Her var der ifølge borgmesteren vand i både kælder og elevatorer, og hele natten var medarbejdere i gang med vandspande, ligesom det frivillige brandværn hjalp til med sandsække.

- Det var de selvfølgelig meget trætte af, og det får dem nok til at revidere deres vandberedskab. Derudover har butikker og huse haft vandskader, men det er ikke voldsomt, siger Simon Faber.

Det er et lavtryk, der i Tyskland fik navnet Axel, der har ført de massive vandmasser med sig. Tysk politi oplyser til Flensborg Avis, at ingen personer er kommet til skade. Ifølge avisen var der tale om den største stormflod siden 2006 i Nordtyskland.