Stort slagteri hyrer 100 nye medarbejdere: - Det er virkelig en glædelig nyhed

Danish Crown udvider med 100 nye arbejdspladser på et slagteri i Sønderjylland.

(Foto: Morten Stricker © Scanpix)

Japanerne har fået appetit på danske grise, og efterspørgslen er nu så stor, at Danish Crown ansætter 100 nye medarbejdere til en ny produktion på slagteriet i Blans ved Sønderborg.

Det er en stigning på næsten 10 procent i medarbejderstaben.

- Det er virkelig en glædelig nyhed. Det er altid glædeligt, når vi skal udvide, siger Ole Carlsen, der er fabrikschef på Danish Crowns slagteri i Blans.

Danish Crown har taget kontakt til Sønderborg Kommune for at få hjælp til at finde de mange medarbejdere. Slagteriet forventer, at den nye produktion skal starte op i efteråret, men allerede inde for få uger vil oplæringen gå i gang.

- Det bliver en stor opgave at rekruttere 100 mand. Men vi har et godt samarbejde med jobcentret og kommunen, siger Ole Carlsen.

Flygtninge og kontanthjælpsmodtagere til slagteri

I følge Jan Prokopek Jensen (S), der er formand for arbejdsmarked- og integrationudvalget i Sønderborg Kommune er det et først hold allerede valgt ud. Holdet består af en gruppe flygtninge og en gruppe kontanthjælpsmodtager, der snart begynder på slagteriet for at blive uddannet, så de er klar til den nye produktion.

- Vi kan nok have svært ved selv at levere 100 nye mand, så vi samarbejder med de andre sønderjyske kommuner, siger han.

Men opgaven er ikke ny for Sønderborg Kommune, der i forvejen har et samarbejde med Danish Crown.

- Vi har lige nu over 100 flytgninge i gang derude nu, som arbejder på normal vis og er selvforsørgende, siger han.

Forventer endnu flere arbejdspladser

Forventningen er, at den øgede eksport til Japan vil skabe endnu flere arbejdspladser i de kommende år.

- Det japanske marked har været i en god udvikling i gennem flere år. Vi har jo i Blans lavet mange produkter fra den midterste del af grisen. Nu skal vi til at udbene den forreste del af grisen, som så skal eksporteres til Japan, lyder det fra Ole Carlsen.

I dag er der 1100 medarbejdere ansat på slagteriet i Blans.

Artiklen er opdateret med citater fra Jan Prokopek Jensen, der er formand for arbejdsmarked- og integrationudvalget i Sønderborg Kommune.

Facebook
Twitter