Suverænt svampeår i år

Lige nu myldrer svampene op af jorden i de danske skove. Kombinationen af varmt og vådt vejr gør, at vi måske har et rekordår på vej.

Naturvejleder Trine Sørensen er på svampejagt. Her har hun fat i giftige panter-fluesvamp - dem vrimler det nemlig også med. (Foto: Kasper Duncan Gram- DR Syd)

Det er sensommer og dermed tid til svampejagt. Og lige nu myldrer svampene op af jorden.

En sommer med masser af sol efterfulgt af regn giver svampene de helt rigtige betingelser. Og derfor er der mange af dem lige nu.

- Der er rigtig mange svampe både i løvskove og nåleskove, siger naturvejleder ved Naturstyrelsen Sønderjylland, Trine Sørensen.

Mange kantareller og rørhatteNaturvejlederen opfordrer alle interesserede til at tage på svampejagt netop nu. For skovene bugner af de spiselige svampe.

- Det ligner et godt år for både kantareller og rørhatte, som folk er helt vilde med, siger Trine Sørensen.

Men selv om svampene myldrer frem lige nu, så er det ikke sikkert, det fortsætter.

Ligner et rekordår

- Indtil videre kan det godt tyde på et rekordår for svampe. Men vi er afhængige af vejret. Og kommer der en lang periode med tørke, så går det ud over svampene, siger Trine Sørensen.

Men lige nu tegner det altså godt for svampejægerne.

De giftige svampe myldrer også op af jorden. Så skal du på svampejagt, så husk altid en svampebog, så du får de rigtige svampe med hjem. Sådan lyder rådet fra naturvejlederen.