Svampene vælder frem i skovene i Syd -og sønderjylland

Jylland har fået ekstra meget regn i løbet af sommeren og blandet med et lunt strejf i August og en mild start på september, har det givet svampene de bedste betingelser. Så det er nu, hvis du skal på svampetur i skoven.

Jylland har fået ekstra meget regn i løbet af sommeren og blandet med et lunt strejf i August og en mild start på september, har det givet svampene de bedste betingelser. Så det er nu, hvis du skal på svampetur i skoven. (Foto: Karen Nisbeth © DR)

Svampene vælder lige nu frem i de syd -og sønderjyske skovbunde.

Det er fordi sommeren har været kølig og fuld af regn.

Og med en lun slutning af august og starten på september med milde vinde og lidt mere ja - regn, skaber det de perfekte betingelser for svampe.

Det skriver DMI.

Og faktisk har vi modtaget mere regn i Jylland end i resten af landet hen over sommeren, så der skulle være ekstra gode chancer på svampejagten for Syd -og sønderjyderne.

Og det er noget Naturvejleder Trine Sørensen fra Naturskolen Skovlyst i Åbenrå Kommune kan mærke.

- Nu her hvor varmen og fugtigheden er kommet, så kan vi godt se, at det er begyndt at pible op. Vi har haft flere kantareller i vores skov, end vi har haft de andre år. Og det samme med pighatte og sådan, siger Trine Sørensen.

Hvis du skal på svampejagt for første gang efter spiselige svampe, anbefaler naturvejlederen, at du tager en svampebog med under armen og går efter kantareller og Karl Johan-svampe.

Kom med på en tur i skoven med Trine ved at trykke her

Facebook
Twitter