Syd- og sønderjyske politikere foretrækker valgkamp fremfor folkemøde

Hovedparten af de sydjyske spidskandidater melder fra til Folkemødet på Bornholm. De vil hellere blive hjemme og føre valgkamp.

Bornholm bliver ikke overrendt af politikere fra Syd- og Sønderjylland, når der er folkemøde. De fleste bliver hjemme og fører valgkamp i stedet. (Foto: DR P4 Bornholm © DR-Bornholm)

Når Folkemødet løber af stablen på Bornholm om små to uger, bliver det uden en række folketingskandidater fra det syd- og sønderjyske område.

De har nemlig meldt fra på grund af folketingsvalget. Det viser en rundringning, som DR Syd har foretaget.

Dermed følger de syddanske politikere i flere andres fodspor. Afbuddene er nemlig strømmet til Bornholm de seneste dage, efter at Helle Thorning Schmidt udskrev valg til Folketinget 18. juni.

Skatteminister bliver hjemme

Skatteminister Benny Engelbrecht (S) er blandt de politikere, der vælger at blive hjemme. Han vil i stedet bruge kræfterne i sin valgkreds.

- Når der nu er udskrevet folketingsvalg, så skal vi også være der og kunne svare på spørgsmål der, hvor vi nu engang bor og stiller op, siger han.

Også Henning Hyllested, der er spidskandidat for Enhedslisten i Sydjylland, melder fra til folkemødet.

Vælgerne er ikke på Bornholm

- Hvis jeg ikke skulle føre valgkamp her, hvor jeg rent faktisk er stillet op, så ved jeg da ikke, hvor jeg ellers skulle føre valgkamp. Der er ikke mange af mine vælgere, der befinder sig på Bornholm, siger Henning Hyllested.

Samme melding kommer fra den Konservative, Mike Legarth.

- Jeg er til valg i Syd- og Sønderjylland. Så det bliver her, at jeg er på gader og stræder og til debatter fra morgen til aften i de tre uger, valgkampen kører, siger han.

Flere har selv aflyst debatter

Ellen Trane Nørby (V) melder nok også fra. Hun fortæller, at flere af dem, der har inviteret til debatter, selv har aflyst, fordi de regner med, at folk er engagerede andre steder.

- Det er ikke længere min plan at tage til Bornholm. Det kan godt være, jeg tager derover en halv dag, men det er tvivlsomt, siger Ellen Trane Nørby.

Det er dog ikke alle, der har meldt fra. Mette Bock fra Liberal Alliance deltager stadig i Folkemødet.

Valg skal ikke vindes på tre uger

- Jeg har den indstilling, at valg skal vindes mellem valgene og ikke kun de sidste tre uger. Så at man skal undvære mig to dage, selv om det er midt i en valgkamp, det gør ikke nogen forskel, tror jeg, siger hun.

Heller ikke Dansk Folkepartis Marie Krarup deltager. Og regionsrådsformand Carl Holst (V) er også tvivlsom deltager.

Mere fra dr.dk

Facebook
Twitter