Sydjyske sommerhuse er populære

Sommerhusudlejningen i det sydlige Jylland går fremad. Og det er til glæde for turistområderne i de Syd- og Sønderjyske kommuner.

Det går strygende med udlejningen af sommerhuse i det sydlige Jylland.

Var det noget med en uges ferie i et sommerhus på Fanø eller Als?

Det er det tilsyneladende for mange mennesker. I hvert fald viser tal fra Danmarks Statistik, at der bliver udlejet flere og flere ferieuger i sommerhusene i Sydjylland.

I alt blev der i 2012 lejet næsten 166.000 ferieuger i sommerhuse i Sydjylland. Det var omkring 4.500 flere end året før.

Glædelige tal

Og de tal er blandt andre turistchefen i Varde, Colin Seymor, glad for.

- Det er nogle glædelige tal. Vi har i nogle år forsøgt at trække flere turister til, og det er glædeligt, at der nu viser sig også at være fremgang i feriehusene, siger han.

Løfter hele områdets økonomi

Betydningen for de sydjyske lokalområder er stor.

- Det betyder noget for omsætningen i udlejningsbranchen, men også i detailhandlen, blandt attraktioner og så videre. Det fremmer hele oplevelsesøkonomien og den økonomiske tilvækst, der er i ferieområderne i kommunerne, mener Colin Seymor.

Bedre end resten af landet

Fremgangen i udlejningen af feriehuse i Sydjylland er større end i landet som helhed. Her i landsdelen gik man således 2,7 procent frem, mens tallet på landsplan kun var 1,15 procent.

En del af forklaringen kan findes i, at de sydvestjyske kommuner har indgået et samarbejde om at trække turister til, mener turistchef i Varde, Colin Seymor.

FacebookTwitter