Sygehus sender SMS’er i massevis: Giv os blod, inden du tager på ferie

Det er svært at skaffe nok blod i sommerferien, derfor skal donorer afgive blod allerede nu.

Det er vigtigt, at bloddepoterne er fyldt til randen, så der ikke mangler blod i sommerferien. Derfor beder man bloddonorerne om at få tappet blod allerede nu, inden de tager på ferie. (Foto: Jonas Skovbjerg Fogh © Scanpix)

Hvis du er tilmeldt bloddonor, kan du snart forvente en SMS, om du kan undvære nogle af de røde dråber.

For mens mange af os drager på sommerferie lige om lidt, er der fortsat stort behov for blod, konstaterer man i Region Syddanmark.

Det betyder, at bloddepoterne skal have mere ind, fortæller Jørgen Georgsen, der er ledende overlæge på Syddansk Transfusionsvæsen og Vævscenter på Odense Universitetshospital.

- Vores patienter bruger jo lige meget blod, uanset om det er sommerferie eller ikke sommerferie. Så vi skal bruge den samme mængde blod. Nu er det ved at være sommerferie, og der ved vi, at det er svært at få fat i donorer.

- Derfor bygger vi vores lagre op. Så vi lægger 30 procent til lageret inden sommerferien, så vi har ekstra, siger han.

Donorer stiller gladeligt op

Sommerperioden kræver ikke mere blod end normalt, men når folk enten er bortrejst eller skal have karantæne efter en udlandsrejse, så skal der ekstra meget blod ind til sygehusene.

Ved tappestederne oplever man kun positiv respons på den opsøgende adfærd mod donerne, siger Jørgen Georgsen.

- Der er en stor forståelse i befolkningen, at når vi beder donorer om at stille op, så stiller de op. Så ved de godt, at det er vigtigt. Det er vi selvfølgelig meget taknemmelige for, siger Jørgen Georgsen.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk