Sygehuse i nødberedskab efter nedbrud i IT-system

På nuværende tidspunkt kan ingen sygehuse i Syddanmark tilgå journalsystemet.

Patienter, der er indkaldt til for eksempel fast kontrol på et af de syddanske sygehuses ambulatorier, kan opleve forsinkelser og aflysninger. (© DR-Fyn)

En planlagt opdatering af det syddanske elektroniske journalsystem gik ikke som forventet. Det betyder, at alle syddanske sygehuse i dag må køre på nødberedskab.

Det skriver Region Syddanmark i en pressemeddelelse.

På nuværende tidspunkt har ingen af sygehusene i regionen mulighed for at tilgå det elektroniske journalsystem.

Mød op efter planen

Ifølge regionen har nødberedskabet ingen umiddelbare konsekvenser for behandlingskvaliteten, da man har adgang til såkaldte nødjournaler. Patienter kan imidlertid opleve forsinkelser og aflysninger.

– Det er en vanskelig situation for personalet, men de kæmper for at komme igennem dagen med så få forsinkelser som muligt. Vi er frygteligt kede af de gener og irritationer, som det giver vores patienter, siger administrerende direktør på Odense Universitetshospital Niels Nørgaard Pedersen til DR Syd.

Patienter, der er indkaldt til for eksempel fast kontrol på et af de syddanske sygehuses ambulatorier, skal indtil videre møde op som normalt, med mindre de har hørt andet, skriver regionen.

Mere fra dr.dk

Facebook
Twitter