Sygehuse uden for universitetsbyerne har succes med at tiltrække unge læger

Både Sygehus Sønderjylland og Sydvestjysk Sygehus har fået alle de nyuddannede læger, de søgte.

Tidligere har Sygehus Sønderjylland haft svært ved at tiltrække nyuddannede læger. (Foto: Lars Helsinghof Bæk © Scanpix)

Sydvestjysk Sygehus og Sygehus Sønderjylland fik alle de nyuddannede læger, de gerne ville have, da alle landets medicinstuderende for nylig skulle vælge, hvor de vil arbejde som læger det første år.

Det første år, nyuddannede skal arbejde som læger, kaldes for et KBU-forløb. Det er en del af lægernes videreuddannelse, der skal tages, før de nyuddannede kan søge om tilladelse til selvstændigt virke som læge.

En af dem, der er glad for at have fået en plads, er Kristoffer Brockhattingen fra Aarhus, der skal begynde på Sygehus Sønderjylland til foråret.

- Det er ganske fint. Jeg har selv været lægevikar tidligere på Sygehus Sønderjylland, og jeg kommer selv fra området. Da jeg så det udvalg, der var tilbage, var jeg sikker på, at det skulle være Aabenraa, siger han.

Sygehuset i Aabenraa har hele pakken, lyder det fra Kristoffer Brockhattingen.

- Det fede ved Aabenraa er, at der er ret mange initiativer for unge læger. Der er nye lægeboliger, og man får tilbudt en plads i en døgnåben institution. Derudover er der faktisk gode muligheder for forskning, siger han.

Det er rigtig vigtigt at få de unge læger lokket til området. Det fortæller Bjarne Dahler-Eriksen, der er lægefaglig direktør på Sygehus Sønderjylland.

- Der mangler praktiserende læger flere steder, og de bliver altså uddannet på sygehusene. Hvis vi kan få fat i de unge læger og give dem et godt læringsmiljø, så vil en del af dem ende som for eksempel praktiserende læger i vores landsdel, siger han.

Sygehus Sønderjylland har arbejdet meget aktivt med at gøre sygehuset mere attraktivt for unge læger.

Som noget nyt har det også kunne tilbyde, at de nye læger selv kan sammensætte deres forløb på hospitalet Og det har givet pote, fortæller lægefaglig direktør Bjarne Dahler-Eriksen.

Flere sociale tiltag

På Sydvestjysk Sygehus har Troels Kodal, der er uddannelsesansvarlig overlæge, også arbejdet hårdt for at tiltrække de nyuddannede læger til Esbjerg.

- Først og fremmest har vi erkendt, at det at give en god uddannelse også indebærer, at man har det godt, når man ikke er på arbejde. Det handler om at skabe et netværk, siger han.

Sydvestjysk sygehus har derfor iværksat flere sociale tiltag for de nye læger. Sygehuset har også haft fokus på at skaffe en bolig, der kan rumme hele lægens familie.

De unge nyuddannede kommer til området til foråret.

FacebookTwitter