Sygeplejersker skal erstatte ambulancereddere

Nu skal sygeplejersker bemande ambulancekørslen i sygetransporter mellem sygehusene i Region Syddanmark.

Fra 1. juli forventes det at sygeplejersker kan erstatte reddere på sygetransporterne mellem sygehusene i Region Syddanmark. (Foto: Gert Eilrich © DR Syd)

Skal du flyttes fra et sygehus til et andet i Region Syddanmark, så vil du med stor sandsynlighed fremover få en sygeplejerske ved din side i stedet for en ambulanceredder.

Specialuddannede sygeplejersker skal nemlig, sammen med en chauffør, fremover bemande fire biler, der skal køre ikke-akutte liggende patienter fra ét sygehus til et andet.

Det er et nyt pilotprojekt, der skal skal aflaste ambulancebehandlere og løfte kvaliteten på patienttransporterne mellem sygehusene i Aabenraa, Esbjerg, Kolding og Odense.

- Det giver god faglig mening, også fra patienternes perspektiv, fordi det sundhedsfaglige personale følger med på turen mellem sygehusene, siger Christian Jørgensen, der er ledende oversygeplejerske på Fællesakutmodtagelsen på Sydvestjysk Sygehus i Esbjerg.

Det er politikerne i Region Syddanmark, der har truffet beslutningen om at lade visse typer ambulancekørsel bemande af sygeplejersker, og her har manglen på ambulancereddere hos Bios betydet, at man har måtte tænke ud af boksen.

- Vi har hver eneste dag rigtig mange kørsler, og derfor giver det god mening, at vi kigger på, hvordan vi bedst løser vores præhospitale opgaver, så vi bruger ambulancereddernes kompetencer de rigtige steder, siger formand for det præhospitale udvalg Thyge Nielsen.

Sygeplejerskerne skal kun bemande de kørsler, der foregår mellem klokken 7-19 på hverdage.

Mere fra dr.dk

Facebook
Twitter