Tablets skal hjælpe svagtseende

Svagtseende ældre skal nu have hjælp af tablets.

En af dem, der som svagtseende har stor gavn af tables, er Mitzi Faarbæk.

Mange unge har efterhånden skiftet kamera, bøger og kalender ud med en tablet.

Og nu skal svagtseende ældre i Syddanmark også lære tablettens fortræffeligheder at kende.

Region Syddanmarks Synsrådgivning har netop fået penge til at udvikle undervisningsmateriale, der skal hjælpe dårligt seende ældre i gang med tabletten.

En tablet kan forstørre tingene op

Et pilotprojekt har allerede vist, at det kan være en stor hjælp i hverdagen. Men hvordan kan svagtseende få glæde af tabletten?

- Et godt eksempel kunne være, at man står ved bussen, men kan ikke læse en busplan. Men så kan man tage et billede af den og forstørre den op, siger Victor Petersen, der er synskonsulent hos Region Syddanmarks Center for Kommunikation og Velfærdsteknologi og fortsætter:

- Foruden det kan man også få programmer på sin tablet, der kan hjælpe en i hverdagen. Det kan være forstørre-programmer, eller det kan være programmer, der kan oversætte fra tale til tekst, tilføjer han.

Jeg kan se, hvad der står

En af de svagtseende ældre, der har opdaget fordelene ved en tablet, er 64-årige Mitzi Faarbæk.

- Jeg går på internettet med den, jeg tager billeder med den. For nu kan jeg jo forstørre det, så jeg rent faktisk kan se det. Jeg bruger den også meget til at hente opskrifter på nettet, forklarer hun.

Og Mitzi Faarbæk var langt fra den eneste deltager i pilotprojektet, der blev glad for sin tablet. To tredjedele af de svagtseende ældre, der deltog i projektet, oplevede, at en tablet gav dem større glæde og selvstændighed i hverdagen.

Center for Kommunikation og Velfærdsteknologi har netop fået 375.000 kroner af TrygFonden til at udvikle undervisningsmateriale til svagtseende ældre, der skal lære at bruge tablets.

Facebook
Twitter