Tabt mellem to lande: Wanwipa måtte betale for egen fødsel

Thailandske Wanwipa Jailert fik ikke dækket sin fødsel, selvom hun betaler skat i Danmark.

I weekenden fødte den thailandske kvinde en sund og velskabt dreng på hospitalet i Flensborg.

Det lykkedes ikke at finde en løsning i tide for det dansk-thailandske ægtepar Søren Jørgensen og Wanwipa Jailert.

I weekenden fødte den thailandske kvinde en sund og velskabt dreng på hospitalet i Flensborg, men fødslen blev for egen regning. Nu kan parret forvente at modtage en regning på 30.000 til 70.000 kroner.

- Det er træls, vi ikke kan få fødslen dækket af sygesikringen. Både min kone og jeg betaler til den danske sygesikring, så det føles uretfærdigt, siger Søren Jørgensen.

Ægteparret bor i Tyskland, men arbejder og betaler skat i Danmark. Den konstellation betyder, at Wanwipa Jailert er havnet i et hul mellem den danske og tyske sygesikring.

I sidste uge kunne parret fortælle, at de efter Wanwipa Jailerts termin fik at vide, at det særlige sundhedskort, der sikrede hende dækning af den danske sygesikring, var blevet annulleret.

I Danmark gør et EU-forbehold på retsområdet nemlig, at borgere, der kommer fra et land uden for EU, ikke har ret til fri behandling, medmindre de bor i Danmark.

Den regel rammer også grænsependleren Wanwipa Jailert, der betaler skat i Danmark.

Den thailandske kvinde kunne heller ikke komme under den tyske sygesikring, fordi det kræver, hun er tilknyttet det tyske arbejdsmarked.

Søren Jørgensen oplyser, at han vil fortsætte kampen for, at Wanwipa Jailert kan blive dækket af sygesikringen i fremtiden.

https://www.facebook.com/DRNyheder/posts/1161300797253776

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk