Tæl Skridt: Dyst i gang i gang på arbejdspladserne

1.400 syd- og sønderjyder deltager i disse uger i Dansk Firmaidræts Tæl Skridt-kampagne.

10.000 skridt. Så mange skal du gerne nå at gå på en dag, og det er målet i Tæl Skridt-kampagnen. (Foto: Martin Bonde)

Hvor langt er der fra bilen til kontorstolen? Og hvor mange skridt er der ned til kantinen?

Der bliver marcheret løs på mange arbejdspladser i de kommende uger, hvor flere end 1.400 syd- og sønderjyder er med i Dansk Firmaidræts landsdækkende Tæl Skridt-kampagne, der skal få danskerne til at bevæge sig mindst 10.000 skridt om dagen.

Næsten halvdelen af de syd- og sønderjyske deltagere findes i Haderslev Kommune, hvor deltagergebyret bliver dækket af kommunen selv.

Det skyldes, at kommunen prioriterer kampagnen højt, fortæller Linette Ebler Rasmussen, sundhedsvejleder hos Sundhed og Forebyggelse i Haderslev Kommune:

- Kampagnen rammer borgerne bredt. Om man bor på et værested eller er aktivt gående i hverdagen, kan alle være med.

- Vores erfaringer siger os også, at kampagnen har en gavnlig effekt på borgernes aktivitetsniveau over en længere periode, siger Linette Ebler Rasmussen.

I alt deltager 631 haderslevere i kampagnen, og mange af dem får sig noget af en øjenåbner, når de bliver udstyret med en skridttæller.

- Mange af os er ikke bevidste om, hvor mange timer vi bruger stillesiddende. Der er skridttælleren et rigtigt godt redskab til at gøre os bevidste om, hvor meget der egentlig skal til, før man når op på de 10.000 skridt, siger Linette Ebler Rasmussen.

KONTAKT REDAKTIONEN

Skriv til os på syd@dr.dk. Du kan vedhæfte billeder, dokumenter eller videofiler, som du gerne vil dele med os.

Det er ikke sikkert, at DR bruger dit materiale. Det vurderer redaktionen. Når du sender materiale til os, kan DR frit offentliggøre og bruge dit indhold overalt i DR’s medier. Du vil blive krediteret.