Taskforce: Mere i lønningsposen til flymekanikere

En taskforce fra Forsvaret er klar med bud på, hvordan de kan lokke flere mekanikere til.

Sidste år manglede Forsvaret 100 flymekanikere. I dag mangler de stadig 69. (Foto: Lars Hjort Kristensen © DR Syd)

Forsvaret skal skaffe flere flymekanikere, hvis de danske F-16 kampfly skal på mission igen allerede i år, som regeringen har ytret ønske om. Derfor peger en taskforce nedsat af Forsvaret nu på flere knapper, der kan skrues på.

Det fortæller chef for Flyverstaben, generalmajor Max A. L. T. Nielsen:

- Der er nogle, der i øjeblikket trækker et stort læs. Vi har sørget for, at de over de næste tre år vil blive honoreret. Samtidig gør vi opmærksom på, at vi altså har ledige stillinger over for dem, der tidligere har været her, siger Max A. L. T. Nielsen.

Jesper Korsgaard Hansen er formand for Forsvarets største fagforening, Centralforeningen af Stampersonel i Forsvaret. Han er godt tilfreds med, at flymekanikerne nu kan se frem til lidt ekstra i lønningsposen.

- Det er meget positivt, at arbejdsgiveren er kommet på banen med nogle tiltag. Løn og ydelser fylder meget hos flymekanikerne, så Forsvaret er nødt til at komme ud med noget, der viser, at det er attraktivt at tage de her stillinger, siger han.

Det er til gengæld usikkert, om det vil virke på den længere bane. En nyuddannet flymekanikers månedsløn ligger på omkring 25.000 kroner om måneden, og Jesper Korsgaard Hansen tvivler på, om det er nok til at tiltrække nye.

- Jeg tror, at vi kan få lukket det hul, der er nu. Men jeg er skeptisk omkring, hvorvidt det kan lokke nye til, for de unge mennesker vil os ikke. Det betyder, at de ældre kommer til at arbejde lidt mere og længere, siger han.

Flyvevåbnet har i alt brug for 576 flymekanikere. Lige nu mangler der 69.

KONTAKT REDAKTIONEN

Skriv til os på syd@dr.dk. Du kan vedhæfte billeder, dokumenter eller videofiler, som du gerne vil dele med os.

Det er ikke sikkert, at DR bruger dit materiale. Det vurderer redaktionen. Når du sender materiale til os, kan DR frit offentliggøre og bruge dit indhold overalt i DR’s medier. Du vil blive krediteret.