Teenagepiger truet til at sende nøgenvideoer: 22-årig sigtet for voldtægt

Et stort antal piger mellem 12-18 år i hele landet er ifølge politiet involveret i sagen.

Sagen kan potentielt blive den største af sin slags Syd- og Sønderjyllands Politi har efterforsket på grund af sagens omfang og grove karakter. (Foto: Anne Bæk © Scanpix)

Syd- og Sønderjyllands Politi efterforsker lige nu en stor sag om afpresning, seksuel krænkelse og grooming, som kan blive den største sag af sin slags i politikredsen.

Det fortæller politiinspektør Jeppe Kjærgaard, der er linjechef for efterforskningen, til DR Nyheder.

Retsdokumenter fra sagen viser, at en 22-årig mand fra Varde-området har siddet varetægsfængslet i sagen siden april.

Han er ifølge politiet sigtet for blufærdighedskrænkelser, voldtægt og anden kønslig omgang end samleje mod et stort antal teenagepiger.

De forurettede piger er mellem 12 og 18 år og kommer fra hele landet.

- Jeg vil ikke afvise, at vi kommer over 100 piger. Vi er lige nu i gang med at afdække omfanget, og vi mangler stadig at tale med et stort antal piger, siger Jeppe Kjærgaard fra Syd- og Sønderjyllands Politi.

Fandt pigerne på Snapchat og Yubo

Ifølge den første sigtelse, som den 22-årige under grundlovsforhøret i april blev præsenteret for, har han kontaktet pigerne via sociale medier som Snapchat og det mere ukendte medie Yubo.

Ifølge Jeppe Kjærgaard er det sådan, den 22-årige er kommet i kontakt med alle sine ofre.

- Fremgangsmåden er den samme. Han rækker ud efter pigerne på sociale medier i grupper, hvor han laver en masseforespørgsel, siger Jeppe Kjærgaard, der dog ikke vil uddybe den sigtedes fremgangsmåde yderligere.

Efterfølgende har den 22-årige mand blandt andet truet teenagepigerne til at udføre seksuelle ydelser på video og foto for ham.

Hvis ikke pigerne gjorde det, truede han ifølge sigtelsen med at offentliggøre billeder af dem, hvor de enten har været letpåklædte, nøgne eller i gang med seksuelle handlinger.

Af sigtelsen fremgår det også, at den 22-årige har truet en pige med at ville slå hendes mor ihjel, hvis ikke hun gjorde, som han sagde.

Syd- og Sønderjyllands Politi har beslaglagt den sigtedes elektroniske medier. Herigennem har efterforskerne kunnet identificere pigerne.

Slet ikke nyt for Red Barnet

Kuno Sørensen, der er psykolog og ekspert i vold og seksuelle overgreb mod børn hos Red Barnet, fortæller, at organisationen jævnligt hører om denne type sager.

- Det er flere gange om måneden. Desværre er børnelokkeren flyttet fra legepladsen og ind på nettet. Den voksne, seksuelle krænker tager her magten over børnene, og kan meget lettere gøre det online end ved et fysisk møde, siger han.

Derfor opfordrer Kuno Sørensen til, at forældrene interesserer sig for de unges liv på de sociale medier.

- Barrieren og den kritisk sans er sænket, når den seksuelle krænker henvender sig til de unge online. Og i sagen her har vi at gøre med en alvorlig seksualforbryder, siger han.

Politiet mangler stadig mange piger

Sagen om den digitale seksuelle afpresning kom første gang frem i medierne i april 2019. Her var der tale om syv forurettede piger.

Det antal er siden steget betydeligt, fortæller Jeppe Kjærgaard.

- Han har groomet piger i hele landet, og stort set alle politikredse hjælper os med at afhøre de forurettede, siger han.

Sagen efterforskes stadig, og derfor kan Syd- og Sønderjylland Politi ikke sige, hvornår eller om der bliver rejst tiltale mod den 22-årige fra Varde-området.

Mere fra dr.dk

Facebook
Twitter