Tina er udsat for stalking: Pludselig stod han bag mig i min stue

Tina Nielsen er en af de 132.000 danskere, der har stalking helt tæt inde på livet.

Tina Nielsen fra Aabenraa er en af de mange tusinde danskere, der oplever at blive forfulgt. (Foto: Ulrik Bang- DR Syd)

Har du nogensinde tænkt på, hvordan det ville være, hvis en person ikke ville lade dig være i fred og bare blev ved og ved med at opsøge dig?

Næsten hver tiende af os har været udsat for det, der hedder stalking. Tal fra Justitsministeriet viser, at der aktuelt er 132.000 danskere, der er udsat for stalking.

Én af dem, der er udsat for stalking, er Tina Nielsen fra Aabenraa. I næsten et år er hun blevet forfulgt af den samme mand.

- I en periode er det en fast dag hver uge, han opsøger mig. Jeg kan næsten tage det på klokkeslættet, hvor jeg ved, at der kommer han. SMS'er til mig er i perioder næsten hver anden anden dag, forklarer Tina Nielsen.

Var ubehagelig og grov

Det begyndte i fjor, da manden først begyndte at vise interesse for Tina Nielsens forretning, der ligger i Aabenraa. Siden begyndte manden at date en af Tina Nielsens ansatte.

- Min ansat fortæller mig, at der ikke skal være mere mellem de to, og hun har stoppet forholdet til ham. Men han sagde, at det ikke var hende, han var interesseret i, men at det faktisk var mig. Og han havde faktisk udspurgt min medarbejder om nogle meget personlige ting omkring mig, siger Tina Nielsen.

Tina Nielsen siger til manden, at han skal holde sig væk, men manden fortsætter med både SMS'er og telefonopkald.

- Han har været meget ubehagelig og grov over for mig på SMS og i telefonen. Han har virkelig skrevet nogle grimme og ækle ting til mig, forklarer Tina Nielsen.

Pludselig står han bag mig

For få måneder siden kulminerer det så.

- Jeg sidder i min sofa inde i stuen med ryggen ud til rummet. Og jeg sidder bare og slapper af og læser. Lige pludselig er der en mandestemme bag mig, der siger 'hej'. Jeg vender mig rundt og får et kæmpe chok, for så står han klos op ad mig, fortæller Tina Nielsen.

- Han har lukket sig selv ind, og jeg har overhovedet ikke hørt, at han er kommet. Han begynder at kommentere på mit udseende, og han spærrer døren af, så jeg ikke kan komme ud, siger hun.

Stress, mareridt og angst

Situationen skræmmer Tina Nielsen meget.

- Han prøver at orientere sig i rummet og forsøger at skaffe sig et overblik over, hvordan det hele er indrettet i mit hjem. Det skræmmer mig helt vildt, beretter Tina Nielsen.

Der skete ikke mere den dag, men hændelsen har skræmt Tina Nielsen. I dag mærker hun et stort psykisk pres.

- Jeg har været meget angst, har været meget stresset, og jeg har haft svært ved at sove. Så har jeg haft mareridt. Jeg har den der nervøsitet over, hvem er det egentlig, jeg har med at gøre, og hvad er han i stand til at gøre. Gør han mere, end det han gør nu eller hvad. Og hvad vil han egentlig?, spørger Tina Nielsen sig selv.

Intet polititilhold

Tina Nielsen har anmeldt manden til politiet med henblik på at få et polititilhold.

Men hun har fortsat ikke hørt fra politiet - og et tilhold er ikke kommet på plads. Og netop sagsbehandlingen hos politiet kan være lang, hvis man ønsker et polititilhold i en stalkersag.

- Jeg aner ingenting. Jeg ved ikke, om det lykkes at skaffe det her polititilhold. Men jeg synes, det er rigtig skuffende, at der ikke er kommet en afklaring på det, siger hun.

Hos Syd - og Sønderjyllands Politi oplyser politiinspektør Kaj Nielsen, at sagsbehandlingstiden er et spørgsmål om sagens omfang.

Facebook
Twitter