Tøjbytteri er nu også nået til Jylland

Det er ikke længere kun et københavnerfænomen at bytte tøj indbyrdes. Nu foregår det også i en stald i Bylderup-Bov.

Folk kommer langvejs fra til Torben og Bente Poczkajs stald i Bylderup-Bov ved Aabenraa. Her kan de bytte tøj med hinanden. (Foto: Privat)

Tøjbytteri - altså når folk bytter tøj indbyrdes - har længe været et fænomen, der forgår i hovedstadsområdet. Men nu tyder det på, at fænomenet også er nået til Jylland.Æ Tøjbyttebiks er et af de steder, hvor folk bytter tøj med hinanden. Biksen ligger i Torben og Bente Poczkajs stald i Bylderup-Bov ved Aabenraa, og her kan alle gratis komme og tage, hvad de vil have af brugt tøj fra hylderne og medbringe noget selv, hvis de har lyst.Der kan sagtens komme 20 mand bare på én uge. Det gjorde der ikke i startenTorben Poczkaj, indehaver, Æ Tøjbyttebiks- Vi har valgt at sortere alt tøjet og lagt det på hylder. Så har alle muligheder for at komme ud til os og gå på skattejagt i tøjet, fortæller Torben Poczkaj.20 på én uge mod kun én i begyndelsenOg der er rift om det brugte tøj, siger Torben Poczkaj.Jeg tror bestemt, at det er noget, som folk gerne vil have i hele DanmarkStine Skytte, indehaver, kjolebytte-butikken Re-second- Der kan sagtens komme 20 mand bare på én uge. Det gjorde der ikke i starten, der kom der én. Og nu kommer de kørende langt væk fra, siger han.Københavner-butik: Det kan lade sig gøre overaltI København har man i et stykke tid haft tøjbytte-arrangementer, hvor folk kommer med deres brugte tøj og bytter det med andres.

Stine Skytte har i to år med succes drevet kjolebytte-butikken Re-second. Og hun er sikker på, at man mange steder kan få smag for tøjbytteri.- Jeg tror bestemt, at det er noget, som folk gerne vil have i hele Danmark. Det er bare et spørgsmål om, at der er nogen, der bliver nødt til at tage initiativet til at lave byttearrangementer. Så tror jeg, at man vil opleve, at det bliver en kæmpe succes, fortæller hun. 

Facebook
Twitter