Tog med flygtninge stoppet i Rødekro

Mandag morgen er et tog med 100 flygtninge stoppet på Rødekro Station i Sønderjylland.

Politiet venter her på, at toget med flygtninge i Rødekro bliver tømt for flygtninge. (Foto: Kristian Elvstrøm)

Mandag morgen er et tog med flygtninge og migranter fra Tyskland stoppet på Rødekro Station i Sønderjylland.

Politifolk i uniformer er på Rødekro Station, hvor togene er blevet tjekket. Syd- og Sønderjyllands Politi oplyser, at alle der er legalt rejsende har fået mulighed for at forlade toget.

DR’s journalist på stedet erfarer, at der er op mod 100 flygtninge ombord på toget, hvilket er blevet bekræftet af politiet.

Bankede på vinduerne

De fleste flygtninge på toget forholdt sig roligt, mens toget holdt stille. Men nogle steder blev der banket hårdt på vinduer og døre inde fra toget.

Uden for Rødekro Station holdt her til morgen flere turistbusser klar til at transportere flygtningene væk.

Ifølge Syd- og Sønderjyllands Politi bliver flygtninge og migranter transporteret til Frøslev Padborg Skole, hvorefter der skal indledes sagsbehandling i forhold til identitet og hvorvidt, de ønsker at søge asyl i Danmark.

Politiet brugte peberspray

En journalist fra New York Times har tidligere skrevet på Twitter, at dansk politi skulle have brugt peberspray mod flygtninge på toget.

Det bekræftes nu af Syd- og Sønderjyllands Politi, der i en pressemeddelelse skriver:

"Da betjente ville kontrollere de rejsende, opstod der en situation, hvor en enkelt betjent anvendte peberspray mod en rejsende, da presset mod blandt andre en kvinde med børn efter betjentens opfattelse blev farligt. Manden har det efterfølgende ok."

Facebook
Twitter