Tog påkørte minibus ved jernbaneoverskæring: To personer er dræbt

To personer er dræbt og to togpassagerer er indlagt med symptomer på piskesmæld i en ulykke, hvor en minibus er blevet ramt af et tog nær Varde.

Politiet arbejder fortsat på at identificere de to dræbte fra togulykken ved Sig og underrette de pårørende, oplyser Syd- og Sønderjyllands Politi på Twitter. (© (C) DR Nyheder)

Et tog ramte tirsdag ved 13-tiden en minibus med to personer ved en ubevogtet jernbaneoverskæring på Vardevej nord for Sig ved Varde.

Det oplyser Syd- og Sønderjyllands Politi.

De to personer i bussen er dræbt ved ulykken, og to togpassagerer er blevet indlagt med symptomer på piskesmæld. Både lokoføreren og passagererne får tilbudt psykologhjælp, oplyser Arriva.

Banedanmark kalder jernbaneoverskæringen for en usikret overskæring, der er ubevogtet og med manuelle bomme, som bilister selv skal løfte.

Den er på Banedanmarks liste over overskæringer, der enten skal nedlægges eller sikres, og i en skriftlig kommentar skriver Banedanmarks trafikdirektør Peter Svendsen om ulykken:

- Den danske jernbane er en af de mest sikre i Europa, og det er heldigvis yderst sjældent, at vi er vidner til dødsfald ved jernbanen. Netop derfor er det så tragisk og meningsløst, når det sker. Vi er dybt berørte, og vores tanker går til de dræbtes familier og kære.

Syd- og Sønderjyllands Politi vil ikke kommentere på jernbaneoverskæringens sikkerhed, før efterforskningen er færdig, oplyser indsatsleder Sten Christensen:

- Vi er ved at klarlægge hændelsesforløbet og ved at finde ud af, hvad der er sket. Det skal vi have tid til, og vi skal se, om de ting, der har været opstillet herhenne har været virksomme, inden ulykken skete.

I gang med at danne et overblik

Politiet, Havarikommissionen, Banedanmark og Arriva er alle på ulykkesstedet og er ved at danne sig et overblik over situationen.

- Politiet står for arbejdet med at sikre krisehjælp til de involverede og står for kontakten til de pårørende. Banedanmarks undersøgelsesvagt er på stedet ligesom Banedanmarks hjælpevognsberedskab er på vej til stedet, som skal gennemføre arbejdet med at få fjernet toget og bilen og få genoprettet trafikken efter denne tragiske ulykke, skriver Peter Svendsen yderligere.

Banedanmark oplyser, at trafikken mellem Varde og Skjern er indstillet frem til klokken 19 på nuværende tidspunkt.

Passagerer skal holde sig opdateret på Rejseplanen.

På Twitter skriver Syd- og Sønderjyllands Politi, at man fortsat arbejder på at identificere de to dræbte, så de pårørende kan underrettes.

Facebook
Twitter