Toys’R’Us- butik lukkede efter kun 92 dage: ’Vi troede, der var en fremtid’

Efter blot få måneder lukkede Toys'R'Us i Sønderborg som følge af Top-Toys konkurs i fredags. Der planlægges nu stort januarudsalg i forskellige butikker, lyder det fra koncernen.

En af de mange Toys'R'us-butikker måtte lukke efter kun 92 dage. (Billedet her er taget ved Toys'R'Us i Gentofte). (Foto: © liselotte sabroe, Scanpix)

Bare 92 dage.

Så længe havde Toys'R'Us-butikken i Sønderborg åben.

Top-Toy, der driver både BR og Toys'R'Us, gik fredag konkurs, og butikken i Sønderborg måtte dreje nøglen om.

- Alle i Top-Toy har kæmpet til det absolut sidste, og alle troede på det til det sidste, at virksomheden kunne reddes, siger fungerende pressetalsmand i Top-Toy Lars Bo Kirk til DR og fortsætter:

- Alle troede på, at der var en fremtid. Og når man tror på, at der er en fremtid, så stopper man ikke med at følge planen. Og butikken i Sønderborg var en del af planen. Og derfor åbnede den som normalt.

Konkurs kom bag på alle

Den 28. september i år var der ellers åbningsfest, og den store legetøjskæde kunne fejre at endnu en butik så dagens lys. Denne gang altså i Sønderborg.

Men bare her tre måneder senere måtte selvsamme butik lukke øjeblikkeligt og rulle gitteret ned.

Det var et svigtende julesalg, der i fredags fik Top-Toy til endeligt at kaste håndklædet i ringen og måtte derfor blive erklæret konkurs.

Hvorfor åbne en butik for derefter at lukke den efter bare tre måneder, når man nu kender sin økonomiske situation?

- Det fungerer ikke sådan, at man ved, hvordan ens situationen er. Da konkursen kom, så skete det til alles overraskelse. Der er ingen, der har kunnet spå om, hvad der kunne ske her. Man troede på det her. Man fulgte planen. Og derfor åbnede man også butikken i Sønderborg som planlagt, siger Lars Bo Kirk.

- At butikken så er lukket nu, det er jo meget beklageligt og ærgerligt. Det er sørgeligt. BR og Toys'R'Us er en institution i Danmark, så jeg tror, der er mange, der er kede af det, siger Lars Bo Kirk.

Planlægger stort januarudsalg

Pressetalsmanden siger, at kuratorerne nu er ved at danne sig et overblik over situationen.

- Status i Top-Toy lige nu er, at kuratorerne arbejder i døgndrift på at finde ud af, hvordan man nu realiserer alle værdierne. Det vil sige, de skal finde ud af, hvordan de får solgt alt det legetøj, der stadig er i butikkerne, fortæller Lars Bo Kirk.

- Så planen er, at der nu kommer et meget stærkt januarudsalg, hvor man vil åbne en masse butikker for at sælge så meget legetøj til så stærke priser som muligt.

- Det, de skal have overblik over nu, er, hvordan man får fragtet legetøj fra de butikker, som er permanent lukket, til et lager, hvor det så kan blive distribueret ud til de butikker, som så kan holde udsalget.

I fredags, da konkursen indtraf, lukkede en række BR og Toys'R'Us butikker øjeblikkeligt, men nogle af butikkerne er stadig åbne året ud.

I de butikker er der mulighed for at bytte julegaver, ligesom gavekort kan blive refunderet.

Lars Bo Kirk tilføjer, at der vil gå nogle dage endnu, inden man kan melde helt ud, hvor henne udsalgene bliver.

Se, hvordan det så ud, da kunder stillede sig i kø til gavebytte i Rødovre Centrum.